Yaşam 'Doğayla beraber kendi ipinizi de çekiyorsunuz'

'Doğayla beraber kendi ipinizi de çekiyorsunuz'

Paylaş
'Doğayla beraber kendi ipinizi de çekiyorsunuz'

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Üyesi ve A.İ.B.Ü. Sosyoloji Bölümü Yard.Doç. Dilek Eroğlu, “Dileğin Penceresinden- Zaman Düşer Ellerimden” isimli fotoğraf sergisini açtı

40. yaşının ilk günü açılan sergiyle ilgili açıklama yapan Eroğlu “ Aynı Tanrının Çocukları” isimli ilk sergimden sonra ellerimden kayıp giden zamanın bana öğrettiklerinden ve geldiğim bu noktada artık benim tek kıymetlim olan doğadan suretler bulacaksınız” dedi.

DOĞANIN KATLİAMINA İLGİNÇ TEPKİ

Dilek Eroğlu sergisini, fotoğraflar ve onların tam ortasında bir ayna, fotoğrafların üzerinden geçen ipler ve kenarda oturmuş o ipleri tutan bir insan maketi ile açtı. Oluşturduğu kompozisyonla “doğayı katledersek bizde yok oluruz” temasını vurgulayan Eroğlu “ Bu sergimde doğa fotoğraflarımı kullandım. Fotoğraflarımın tam ortasına da bir ayna yerleştirdim. Çünkü bizde bu doğanın bir parçasıyız. Ve yine bizden birileri de doğanın ipini çekmeye uğraşıyor. Ama o ip çekilirse doğayla birlikte bizlerde yok oluruz” dedi. Eroğlu, sergisinin isminde kullandığı Dileğin Penceresinden tümcesinin ’de Bülent Ortaçgil’in Pencere Önü Çiçeği isimli şarkısından esinlenerek kullandığını belirtti.

BİZBOLULULAR.COM

Haberin Devamı