Yaşam Doğu Anadolu kara teslim

Doğu Anadolu kara teslim

Paylaş
Doğu Anadolu kara teslim

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Erzurum ve Kars'ta 113 köy yolu ulaşıma kapandı

Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı etkili oluyor. Bölge illerinden Erzurum’da 93 ve Kars’ta 20 olmak üzere 113 köy yolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kent genelinde kontrolden çıkarak yol kenarına savrulan 10 araç, karayolları ekiplerince kurtarıldı.

Haberin Devamı

İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurum’da son 24 saat içerisinde Karayazı ve Hınıs ilçesinde, yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 hasta İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

KAR KALINLIĞI 1 METREYE YAKLAŞTI

Kent merkezlerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kar kalınlıkları Bayraktepe Kayak Merkezi’nde 55, Palandöken Kayak Merkezi’nde 20, Sarıkamış ilçesinde 35, Kars’ta 15, Erzurum ve Ağrı’da 13, Ardahan’da 4 santimetre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Soğuk havayla birlikte buzlanmanın görüldüğü kent merkezlerinde, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması başlattı. Bu arada, bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Kars ve Ardahan’da eksi 2, Erzurum’da eksi 1, Ağrı’da 0, Erzincan’da 1 ve Iğdır’da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan, Kars ve Ağrı’da 1, Erzurum’da 2, Erzincan’da 4 ve Iğdır’da 5 derece olması tahmin ediliyor.

AA