Doğum Öncesi Doğum sonrası vücutlarını paylaştılar

Doğum sonrası vücutlarını paylaştılar

Paylaş
Doğum sonrası vücutlarını paylaştılar

Anne olmanın ne kadar kutsal olduğunu hepimiz biliyoruz. Doğum öncesinde ve doğum sonrasında anneler türlü zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Hamilelik sonrası annelerin vücutlarında birtakım değişiklikler meydana geliyor. Doğum sonrası kendini kötü hisseden annelere en büyük destek yine kendileriyle aynı değişimleri yaşayan hemcinslerinden geliyor. Anneler, doğum sonrası vücutlarını gururla sergiliyor.

Vücuttaki değişimler, yerinden oynayan hormonlar, çocuk doğduktan sonra ise karşılaşılan uykusuzluk ve yorgunluk annelikle birlikte gelen zorluklardan sadece birkaçı...

Haberin Devamı

Genellikle fiziksel olarak iyileşmek haftalar hatta aylar alır, ancak birçok yeni anne asla eski şekline ve bedenine geri dönemez ve yeni 'anne bedenini' kucaklamak zorunda kalır.

Fotoğraflarını paylaşan bu anneler de, yeni annelere yalnız olmadığını ve zorlukları birlikte göğüs gerebileceklerini vaddediyor. Tüm kadınların vücutlarının farklı olduğunu kanıtlayan anneler, "takebackpostpartum" adlı Instagram sayfasında çatlaklarını, sezaryen izlerini, değişen vücut değişimlerini paylaşıyor.

Paylaşım yapan anneler, sosyal medyanın dayattığı 'mükemmellik algısı' içinde kendilerinin de kaybolduğunu, Instagram'ın ünlü isimlerin fotoğraflardan ibaret olmadığını söylüyorlar.