Magazin 'Doğum uzadı ama problem yaşamadık'

'Doğum uzadı ama problem yaşamadık'

Paylaş
'Doğum uzadı ama problem yaşamadık'

Özgü Namal hipnoz yardımıyla evde nasıl doğurdu?

Özgü Namal oğlu Nefes’i 4 gün önce İstanbul- Kilyos’taki evinde hipnoz yöntemini kullanarak normal doğumla dünyaya getirmişti. Merak uyandıran doğumun gerçekleşmesine yardımcı olan psikolog Adil Maviş o anları Kanaltürk’teki ‘2. Sayfa’ya anlattı...

“SANCILAR AZALIYOR”

- “Hipnoz kişinin amacına ruhsal ve bedensel olarak konsantre olup ulaşmasını sağlıyor. Ağrısız ve doğal doğumu yaşamak isteyen anne adayları yöntemi tercih ediyor.”

- “Doğumda bazı ritüellerimiz var. Anne, sancılar başladığında daha önce aldığı telkinleri tekrar ediyor. Kullandığımız müzikler onu transa sokuyor. Ağrı ve sancıları kolay karşılıyor. Şuurunu asla kaybetmiyor. Bilinci yerinde oluyor.

- “Özgü Namal ile doğumdan 6 ay önce çalışmaya başladık. Psikolojik ve duygusal hazırlığı birlikte gerçekleştirdik. Mükemmel bir uyum sağladı.”

“EŞİ YANINDAYDI”

- “Özgü Hanım’da doğum biraz uzun sürdü. Normalde 1-2 saatte gerçekleşirdi, ama uzadı. Ancak hiçbir problem yaşanmadı. Bebek ve anne çok huzurlu, sakin, mutlular. Duygusal ve zihinsel bağları çok daha güçlü olacak.”

- “Nefes bebeğin doğumunda odada değildim, ama evdeydim. Eşi yanındaydı. Son ana kadar hastane ortamına girmek istemedi. Sancılar başlayınca riskli olur diye hastaneye gidilmedi.”

- “Hipnozla doğumda ortam şöyle oluyor: SPA’ya gittiğinizde masaj için hazırlanan salon nasılsa öyle. Görsellik, mum ışığı, ses, müzik tıpkı SPA’daki gibi.”

2

Haberin Devamı