Ekonomi Doğumhanede bile sigorta yaptırabilirsiniz

Doğumhanede bile sigorta yaptırabilirsiniz

Paylaş
Doğumhanede bile sigorta yaptırabilirsiniz

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte sigorta şirketleri sundukları ürün ve hizmetleri çeşitlendirdi. Bunlardan birisi de doğumhanede bile yaptırılabilen ‘İki Can Hamilelik Sigortası’

Sigorta sektöründe birçok şirketin radarında bulunan ürünlerin başında ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ (TSS) geliyor. 2012 yılı sonunda başlayan ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) güvencesindeki bireylerin özel hastane ve sağlık kuruluşlarına ödedikleri ‘fark ücretleri’nin sigorta şirketlerince ödenmesini sağlayan TSS, tam 5.5 yılı geride bıraktı. Gelinen noktada TSS’yi sunan şirket sayısı 20’ye yaklaşırken, şirketlerin sundukları ürünler de sigortalılar lehine daha da gelişmeye başladı. Bugün 1 milyona doğru yol alan TSS’de sunulan ürünler arasında özellikle kadın sağlına yönelik olanlar dikkat çekiyor. Bu ürünlerden en önemlisi de hamilelik ile ilgili ‘İki Can Doğum Sigortası.’ Şimdiye kadar kadınlar sigorta şirketlerinin doğum teminatlarından faydalanmak için asgari 6 ay ile 1 yıl sigortalı olarak bekleme süresi geçirmek zorundaydı. Fakat adından da anlaşılacağı üzere ‘İki Can’ ürünü hamile kadınlara yönelik doğum teminatı içeren bir ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası.’

TAM KATILIM SAĞLIK SİGORTASI SAĞLIĞINIZI VE CEBİNİZİ KORUYOR

Katılım Emeklilik’in ‘Tam Katılım Sağlık Sigortası’ Türkiye’nin dört bir yanında 500’ün üzerinde hastanede fark ücreti ödemeden tam koruma sunuyor. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, ”Sağlıkta maliyeti önemli oranda düşürdük. Tam Katılım Sağlık Sigortası’na katılımcılarımızdan aldığımız geri dönüşler memnuniyet verici. Hedefimiz 2018 yılında en az on bir bin kişiyi sağlık sigortası şemsiyemiz altına almak” dedi.

DOĞUMHANEDEN BİZİ ARAYABİLİRSİNİZ

Demir Hayat Sigorta Genel Müdürü Viktor Hodara, söz konusu ürünün kadınlara hamileyken de satılabildiğini söyledi. Diğer şirketlerin hamilelik esnasında kadınlara doğum teminatı vermediğine dikkat çeken Hodara, ürünün poliçe bedelinin de özel bir hastanede doğum yapmak isteyen bir bireyin karşılaşacağı masraftan daha düşük olduğunu vurguladı. ‘İki Can’la sektörde fark yarattıklarını belirten Hodara’nın bir de kadınlara çarpıcı bir mesajı var: “İki Can’ı yaptırmak isteyen hamile kadınlar, doğumhaneden bile bizi arayabilir.” Enteresan ve yapılmayanı yapan şirket olmayı hedeflediklerini ifade eden Hodara, hamile kadınlar için sundukları ‘İki Can’ poliçesinin bu konuda çok iyi örnek oluşturduğuna dikkat çekti.

DOĞUM SİGORTASI NEDİR?

Doğum sigortası, mevcut özel sağlık sigortasına dahil ettirilebilecek ek teminatlar arasında yer alır. Doğum sigortası şartları her sigorta şirketinde farklılıklar gösterse de genel olarak anne adayının hamilelik sürecindeki kontrolleri, normal doğum, sezaryen doğum ve hastane masraflarını kapsar. Doğum sigortasında en kritik nokta, teminatın sigortaya dahil edilme zamanıdır. Sigorta şirketleri bazında değişkenlik göstermek üzere, yaygın olarak özel sağlık sigortası poliçesine dahil olsa bile doğum sigortası poliçenin ilk ödenmeye başlamasından bir yıl sonra devreye girmektedir.

Haberin Devamı