Cumartesi Postası Doktor beni baştan yarat

Doktor beni baştan yarat

Paylaş
Doktor beni baştan yarat

Kalça, göğüs, burun, boyun, karın, bacak... Hatta yanak... Estetik operasyonlarla vücudumuzda düzeltilemeyecek yer yok gibi

ESRA ÖZÜBEK

Haberin Devamı

eozbek@doganburda.com

Siz sorununuzu söyleyin, gerisine karışmayın... Estetik müdahaleler, hayallerimizi gerçeğe dönüştürüyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu anlattı, biz yazdık...

Brezilya kalçası: Operasyon, Brezilya tarzı yüksek, dışa bombeli ve selülitsiz popolara sahip olmak isteyenlere uygulanıyor. Popo estetiğiyle ilgili günümüzde uygulanan birkaç değişik yöntem var.

-Dikişle popoyu asma yönteminde hiç iz kalmıyor. Bu, avantaj. Ama yöntem kalıcı değil, genellikle 36 ay sonra dikiş gevşiyor, etkisini kaybediyor. Bu da yöntemin dezavantajı.

- Lipofilling bir diğer yöntem. Fazlalık varsa, basenlere yani poponun yan-alt bölgelerine liposuction yapılıyor ve üst bölgelere yağ enjeksiyonuyla dolgunluk sağlanıyor.

Haberin Devamı

- Popo kaldırma (dikleştirme) ameliyatı, sarkık görünen kalçalara uygulanıyor. Çok gevşek derili olan ve aşırı kilo veren insanlarda popo sarkabiliyor. Bu durumda belden veya kalça üstünden geçen kesilerle, beldeki ve popo üst bölümündeki sarkan deri ile yağ kuşak gibi çıkarılıyor. Kalça yukarı doğru çekiliyor. Dikiş izinin mayonun altında kaldığını belirtelim. Genel anestezi ile hastanede yapılan ve 4-5 saat süren bu ameliyattan sonra hastanın bir gün hastanede kalması gerekiyor. 10-15 gün evde dinlenmenin ardından da sosyal hayatına dönebiliyor.

Baktıran göğüsler:

Göğüs dikleştirme: Yaş ilerledikçe sarkan göğüsler için uygulanan bu operasyon genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi 1,5-3,5 saattir. Memeler ilk 12 gün hafif mor, şişmiş görünür ve rahatsızlık verebilir ama ciddi bir ağrı oluşmaz. Bandajlar 7 gün sonra çıkarılır.

Göğüs büyütme: Göğüs altından 3-4 santim kesilir, meme dokusunun arkasına ameliyat öncesi belirlenen implant konur. Meme istenilen boyuta geldiyse ameliyat tamamlanır. Genellikle, göğüs ölçüsünün en küçük boydan 85 C’ye çıkarılması talep ediliyor. 12 saatte gerçekleştirilen işlem sonrasında hasta aynı gün taburcu edilir. Ancak 23 gün dinlenmesi önerilir.

Dümdüz bir karın

Kadınlar, genellikle göbek kısmındaki yağlanmadan şikâyet eder. İşlemde karın geriliyor, tamamen dümdüz oluyor. Aynı bölgede tekrar yağ oluşumu söz konusu değil. Karın duvarı kasları gevşemişse, dikişle karın duvarı da geriliyor. Aynı esnada karın duvarının yan bölümündeki kaslara güçlendirme dikişleri konularak bel oyuntusu oluşturuluyor. Göbek deliği yeni yerine yerleştirilerek işlem sonlandırılıyor.

Haberin Devamı

Sütun gibi bacaklar

Bacak kontörü: Kasıktan başlayıp arkada kalça kıvrımına uzanan bir kesi yapılır. Bacak derisi yukarı doğru gerilir. Deri şekillendirilip fazlası atılır ve işlem kalıcı dikişlerle tamamlanır.

Çarpık bacaklar: Bazı kişilerde yapısal olarak alt bacaklar, özellikle iç kısımlardaki kas dolgunluğu normalden daha azdır. Bu nedenle bacaklar çarpık görünür. Böyle durumlarda lipofilling yöntemi imdadımıza yetişiyor. Bu bölgelere ekstra hacim kazandırılarak çarpık görünüm ortadan kaldırılıyor. Yağ enjeksiyonuyla gerçekleştirilen lipofilling yöntemi lokal anestezi altında uygulanıyor. Gerekli yağ, liposuction yöntemiyle karın veya kalça bölgesinden alınıyor.

Haberin Devamı

Yaşlılık belirtileri

Ciltte oluşan kırışıklık ve yaşlılık izlerini gidermek için PRP tedavisi uygulanıyor ve çok kısa sürede istenilen sonuçlar elde ediliyor. Önce kişinin kendi kanı steril bir ortamda alınarak özel bir santrifüj cihazında yüksek hızda ve belli sürelerde döndürülüyor. Santrifüj edilen kan ayrıştırılıyor, kanın alyuvar ve akyuvarlar gibi şekilli elemanları dibe çökerken trombositten zengin bölümü ortaya çıkarılıyor. Bu plazma özel bir işlemle alınıyor ve tedavi edilecek bölgeye mikroenjeksiyon yoluyla veriliyor. İşlem 30 dakika sürüyor ve kişi aynı gün evine dönebiliyor.

Yepyeni burun

Kısa süreli değişiklik mi istiyorsunuz burnunuzda? Ya da estetik yaptırmadan önce yeni burun şeklinin yüzünüzde nasıl duracağını mı görmek amacındasınız? Geçici olan neştersiz burun estetiği, 8 aylık veya 2 yıllık bir süre ile uygulanıyor. Hastanın burnu muayene ediliyor, resimleri çekiliyor, bilgisayarda gerekli düzeltmeler yapılıyor. Burun üzerine anestezik bir pomat sürülerek ağrı duygusu gideriliyor. Ardından, burun kemiği üzerine dolgu maddesi enjekte ediliyor ve masaj ile buruna istenilen şekil veriliyor. Alçı ya da sargı kullanılmayan yöntemde 5 dakika buz uygulaması yapılıyor.

Haberin Devamı

Mona Lisa tebessümü

Yaşlandıkça yüzde ifade değişiklikleri belirginleşir. Bu durum, dudak kenarlarımızı aşağıya çeken kasların aşırı aktivitesinden kaynaklanır. Botoks uygulanır, bu sayede kasın aktivitesi azalır, dudak kenarları yukarı kalkar. Yüze gülümseme ifadesi veren Mona Lisa gülüşü sayesinde kişi sempatik bir görünüme kavuşur.

Nefertiti boynu

Mısır kraliçesi Nefertiti, boynunun kuğu gibi uzun, çenesinin belirgin olmasıyla ünlüdür. Özellikle yanak ve boyundan göğse doğru inen bantlar, orta yaşlı kadınlarda yanağı da aşağıya çekerek boynun güzelliğini bozar. Botoks enjeksiyonu ile bandın gerginliği azaltılır, boyun gergin ve kusursuz görünür. Avrupa ve Amerika’da çok sık tercih edilen ve ameliyat gerektirmeyen bu uygulamaya ‘Nefertiti boynu’ deniyor.

Gergin göz kapağı

Blefaroplasti, sarkmanın ve torbalanmanın olduğu göz kapaklarına uygulanan estetik cerrahi girişimdir. Alt ve üst göz kapaklarından deri fazlalıkları çıkarılır. Bu arada fıtıklaşmış yağ dokusu önündeki zar kuvvetlendirilir. Bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanır. Ameliyat 1.5 saat sürer, lokal anestezi gerektirir.

Kaşa kavis

Zamanla düşen kaş, yüze yorgun ve yaşlı bir görünüm verir. Kaldırma işleminde, saçlı deride açılan birkaç küçük delikten girilir. Alın kası ve alın derisi, üzerindeki kaşla birlikte kemikten kaldırılıp yukarı doğru yeni yerine asılır. Aynı gün eve dönülebilir. Kaş kaldırma işlemi botoks ile de yapılabilir.

Cilt lekelerine son

30 yaşından sonra ciltte damarlanma ve zamanla koyulaşacak lekeler oluşur. Lazer ile cilt gençleştirme uygulaması ağrısız, tahriş etmeyen, kızarıklık bırakmayan, kısa süreli bir yöntemdir. Lazer ile ciltteki hücreler daha düzgün, sıkı ve genç görünür. Göz kenarındaki kaz ayakları, alındaki çizgiler, yüzdeki kırışıklıklar ve hafif sarkmalar lazer ile tedavi edilir. Cildin yapısına ve kırışıklıkların derinliğine göre 2 hafta arayla 7 seans uygulama yapılır.

Yanaklar sarkmasın

Yanağı sarkmaya meyilli kişilerde destek amaçlı koruyucu estetik tedavisi olarak askılar kullanılır. Endoskopik orta yüz tedavisinde ince kanüllerle saçlı deriden kısa kesiler girilir. Alın, kaşlar ve orta yüz bölgesi serbest hale getirilerek dokular istenilen pozisyona alınır. Yüz yukarıya asılarak kesin çözüme yaklaşılır.

(28.01.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)