Gündem Doktor, polisi darpla suçladı

Doktor, polisi darpla suçladı

Paylaş
Doktor, polisi darpla suçladı

Erzurum'daki Palandöken Devlet Hastanesi acil servisinde görevli pratisyen Dr.Furkan Ali Uygur, adli muayeneye şüpheli getiren polis memuru İ.İ.'nin kendisini tartakladığını öne sürerek şikayetçi oldu

Olay, 1 Ağustos tarihinde saat 00.15’de Palandöken Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Adli muayene için 2 şüpheli getiren polis memuru İ.İ., Dr. Furkan Ali Uygur’dan hemen ilgilenmesini istedi. Akciğer enfeksiyonu ve yüksek tansiyon şikayetiyle gelen hastayı muyene ettiğini bildiren Dr. Uygur, bu hastaya baktıktan sonra gelebileceğini söyledi. Geç kaldığını öne süreren polis memuru İ.İ., adli muayene odasında Dr. Uygur’u tartakladı. Dayak yediğine dair rapor alan ve durumu Sağlık Bakanlığı’na ait ’Beyaz kod’a bildiren Dr. Uygur, ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde 15 aydan bu yana görev yaptığını belirten Furkan Ali Uygur, şunları anlattı:

"Acil bir hastayı mauyene ederken polis memuru İ.İ., odaya geldi ve ’Bizim hastalara bak, hemen işini bitir çıkacağız’ dedi. Ben de acil bir hasta olduğunu, beklemeleri gerektiğini anlattım. 3-4 dakika sonra tekrar geldi ve ’Hoca artık bakacaksan bak’ diye tepki gösterdi. Birlikte adli muayene odasına geçtik. Bağırarak ’Bu hastalara bakmak zorundasın, bakacaksın, mecbursun’ dedi. Ben de saygısızlık yapmaması gerektiğini, hukuki prosedürlerle hakkımda şikayetçi olabiliceğini ifade ettim.

Bileğimden tuturak sıktı. Bu şekilde davranamayacağını söyledim ve hastane güvenliğini çağırdım. İçeride muayene için getirilen 2 kişi ve İ.İ.’nin yanında bir polis memuru daha vardı. Oda kapısını kapatarak güvenliğin içeri girmesini engelledi. Adli muayene odasından çıktık. Acilin önünde 2-3 dakika karşılıklı sözlü tartıştık. Daha sonra komiser E.S. geldi. Adli muayene odasına birlikte geçtik. Tedavi konusunda bilgi sahibi olmadan ’Sen benim polisime nasıl böyle davranırsın?’ diyerek bağırdı. Darp edildim ve hakarete uğradım. Ayrıca polis memuru yüzünden acil kliniğin düzeninin bozuldu ve hastaların hayatı riske edildi. Şikayetçiyim."

Haberin Devamı

Polis memuru İ.İ. ve komiser E.S. de, Dr. Furkan Ali Uygur’un kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

Hümeyra PARDELİ / DHA