Türkiye (Son Dakika) Doktora cinsel taciz davası

Doktora cinsel taciz davası

Paylaş
Doktora cinsel taciz davası

İzmir'de bir üniversite hastanesi üroloji servisinde görevli Azerbeycan uyruklu asistan doktor F.İ. hakkında, muayene sırasında iki kadın hastanın göğüs ve cinsel organlarını ellediği gerekçesi ile dava açıldı

Her iki olay, bir üniversite hastanesinde geçen yıl 9 Eylül’de meydana geldi. İdrar kaçırma şikayetiyle hastanenin üroloji servisine giden 58 yaşındaki M.K., doktor F.İ.’nin odada kimse yokken, meslek etik kurallarına aykırı bir şekilde muayene ettiğini, vajinal bölgesini gereksiz bir şekilde eliyle uzun süre ellediğini, alt kıyafetlerini çıkartırma sırasında doktorun kendisini seyrettiğini, 25 yaşındaki D.E. ise elleriyle göğüslerini elleyip, yanağından öptüğünü belirtip savcılığa şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Şikayet üzerine savcılık yaptığı soruşturma sonunda Asistan doktor K.İ., hakkında ’cinsel saldırı’ suçundan yargılanması için ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

Sanık doktordan şikayetçi olduğunu belirten M.K., "Odada doktordan başka kimse yoktu. Doktora ’bayan hemşireniz yok mu?’ diye sordum. Bana ’biz bu işi yapıyoruz, doktora mahrem yoktur’ diye cevap verdi. Alt giysilerimi çıkartmamı istedi. Ben de kendisinden örtü istedim. Üstüm açık yarım saate yakın sırüstü masada böyle durdum. Doktor bana eşimle haftada kaç kez cinsel ilişkiye girdiğimi sordu. Ben de ’biz bu işlerden geçtik, bunları sormanıza gerek yok’ diye cevap verdim.

'YETER ARTIK'

Göğsümde kitle olup olmadığını sordu. Masadan kalkıp, atletimi kaldırıp, çıplak elleriyle göğüslerimi okşamaya başladı. Çocuk emzirmeme rağmen göğüslerimin taş gibi olduğunu söyleyip taciz edici sözler söyledi. Tahlil için örnek vermem lazımken, elini vajinal bölgeme soktu. Kendimi kasmaktan tahlil veremedim. ’Yeter artık’ diye tepki gösterince bıraktı. Klozete idrar vermek için oturdum. Karşımda oturup bana bakıyordu. Dışarı çıkmasını söyleyince çıktı" dedi.

Haberin Devamı

'DUDAĞIMDAN ÖPMEK İSTEDİ'

D.E., ise geçen yıl 9 Eylül’de üroloji servisine test yaptırmak için gittiğini, doktorun odasına girdiğini, odada ikisinden başka kimsenin olmadığını ve doktorun soyunmasını söylediğini anlattı. D.E., "Doktor yatağa uzanmamı istedi. Kadın doğum koltuğuna oturdum. Doktor oda kapısını kilitledi. Altımda elbise bulunmadığı için utandım. Doktor bana ’ben günde kaç tane görüyorum, utanma, yat, rahat ol’ dedi. Ben rahat olmadığımı söyledim. Yaşımı ve ismimi sordu. Adımı söyleyince de ’adın da kendin kadar güzelmiş, erkek arkadaşın var mı?’ diye sordu. Ben bu söylediklerinden çok utandım. Yanıma gelip, göğüs kenarlarımdan kollarıyla tuttu. Cinsel organımı peçeteyle silmeye kalktı. Bana sarılıp kendisine doğru çekti. Dudağımdan öpmek istedi, kafamı çekince de boynumdan öptü. Dışarı çıkınca da durumu anne ve babama anlattım. Annem kendisine ’sen ne yaptın?’ diye sorunca da ’kardeşçe öptüm’ diye cevap verdi" dedi.

Haberin Devamı

Suçlamaları kabul etmeyen Asistan Dr. F.İ., "Üroloji servisinde çalışıyorum. Personel yetersizliği nedeniyle yanımda hemşire, sağlık personeli bulunmuyor. İdrar kaçırma ve kadınların vajinal bölgeleriyle ilgili hastalıklar üzerinde çalışmalar yapıyorum. Hiçbir zaman kimseyi cinsel taciz etmedim.

D.E.’nin fiziksel rahatsızlıkları vardı. Ona koltuktan kalkarken yardım ettim. Koltuktan kalkarken yanağım yanağına değdi. Ben kimseyi öpmeye kalmadım. M.K., ise göğsünde kist olduğunu söyledi. Kalkıp bakmamı istedi. Ben de kendisine genel cerrahiye gitmesini söyledim. Kendisi bana ’sen doktorsun bakabilirsin’ dedi. Kontrolde kist olduğunu tespit ettim. Kesinlikle eşiyle kaç kez ilişkiye girdiği ve vajinal bölgesini elle taciz etmedim. Muayenede bölgeyi elle açarak hapşırmasını, öksürmesini söyleyip, idrar kaçırıp kaçırmadığını kontrol ettim. İdrar kanallarına bakmak zorundayım. Kesinlikle kimseyi taciz etmedim" dedi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat İnci, sanık doktor hakkında ’cinsel saldırı’ suçundan, 6-20 yıl arasında hapis cezası istimeyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Tutuksuz yargılanacak olan Dr. F.İ., önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

Haberin Devamı

DHA