Gündem Doktora 'kızlık zarı' davası

Doktora 'kızlık zarı' davası

Paylaş
Doktora 'kızlık zarı' davası

Kasık ağrısı şikayetiyle gittiği doktorun yanlış tedavi uygulayarak kızlık zarını bozduğunu iddia eden genç kız şikayetçi oldu. Doktor hakkında 'taksirle yaralanmaya sebep olmak'tan 1 yıl hapis istemiyle dava açıldı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; S.G. isimli genç kız kasık ağrısı şikayetiyle bir hastanenin kadın hastalıkları bölümüne gitti. Burada kadın doktor Zeynep Y., genç kıza bakire olup olmadığını sormadan ‘smear’ (çubuklu aparatla sürüntü alma) testi yaptı. Bu sırada doktorun tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu hastasının kızlık zarının yırtılmasına neden olduğu iddia edildi.

Vatan gazetesinden Tolga Atar'ın haberine göre, hastanın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda doktor hakkında “Taksirle yaralanmaya neden olmak”tan 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

"HAYATIM ALT ÜST OLDU"

S.G. ifadesinde “Bana bir test uygulayacağını söyledi ama ne testi olduğunu söylemedi. Muayene sonrasında ağrılarım devam etti ve kanamalar yaşadım. Doktor Zeynep Y. ‘kendini çok gerdin ondan kanamaların oldu’ dedi. Sonra eve gittim. Ağrılarımın çoğalması nedeniyle başka bir özel hastaneye gittim. Daha önce gittiğim hastanedeki doktor Zeynep Y.’nin bana rızamı sormadan smear testi uyguladığını bu yanlış tedavi neticesinde ağrılarımın çoğaldığı ve kızlık zarımın yırtıldığını öğrendim. Gittiğim hastanede yanlış tedavi nedeniyle tutanak tutuldu. Hayatım yanlış tedavi yüzünden altüst oldu. Doktor Zeynep Y.’den şikayetçiyim” dedi.

"TEDAVİ KUSURUM YOK"


Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen kadın hastalıkları doktoru Zeynep Y. ise, “Bana hasta olarak gelen müştekiyi muayene ettim ve gerekli tedaviyi yaptım.Tedavi kusurum yoktur. Kendisinden kanser olabilme riskine karşı smear tedavisi uyguladım laboratuvara göndermek için örnek aldım. Kendisine muayene etmeden önce ilişkisi olup olmadığını, kadınsal muayene isteyip istemediğini sordum. Bana bakire olduğunu söylemedi. Eğer sorularıma cevap verseydi bu muayeneyi yapmazdım. Kesinlikle yanlış tedavi de bulunmuş değilim kızlık zarının yanlış tedavi sonucu yırtıldığını kabul etmiyorum. Kendisi aşırı kan ve ağrılar yüzünden bana tekrar başvurmamış başka hastaneye gitmiştir” dedi.