Türkiye (Son Dakika) Doktordan hasta yakınına dayak iddiası

Doktordan hasta yakınına dayak iddiası

Paylaş
Doktordan hasta yakınına dayak iddiası

Torununu muayene ettirmek için gittiği Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne giden Döne Yıldız, doktor tarafından dövüldüğünü ileri sürdü

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Çatalköprü köyünde oturan 57 yaşındaki Döne Yıldızhan, damağında sorun olan 35 günlük torunu İsmail Efe’yi tedavi ettirmek için Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi’ne götürdü.

Döne Yıldızhan, saat 11.00’deki randevuya geç kaldı. Muayene odasına giren Yıldızhan ile doktor G.Ç. arasındaki tartışma karşılıklı suçlamalara dönüştü. Bu sırada G.Ç.’nin kendisi gibi doktor olan eşi M.Ç. de olaya karışarak, iddiaya göre Döne Yıldızhan’ı yumruklayıp odadan çıkardı.

Kadın doktorun eşi tarafından dövüldüğünü ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunan Döne Yıldızhan, şu iddiada bulundu: "Randevumun saat 11.00’de olduğunu ancak biraz geç kaldığımı ve kendisini beklediğimi söyleyince ’ben seni beklemek zorunda mıyım’ diyerek tepki gösterdi.

"BİRİ GELİP BAŞIMA VURDU"

Torunumdaki rahatsızlığın kendisini ilgilendirmediğini belirten doktor bizi odadan kovdu. Tartışma sırasında ’Ben vatandaşım bana böyle muamele yapamazsın saygısız’ dedim.

Bir süre sonra üzerinde eşofmanlarla iri yapılı birisi gelip başıma vurarak beni ittirdi. Yere düştüm ve kafamı ve sırtımı çarptım. O kişinin tartıştığım doktorun kocası olduğunu öğrendim.

Bunun üzerine hastane güvenlik görevlileri gelerek doktorlara benden şikâyetçi olup olmadıklarını sorarak beni bir odaya aldılar. Hastanede bu işlerden sorumlu N. adında bir bayana ifade verdikten sonra hastaneden ayrıldım."

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINDA

Olayın hastanenin güvenlik kameralarınca kaydedildiğini söyleyen Döne Yıldızhan, "Başhekimin de yaşananlardan haberi var. Hastaneden rapor aldım ve savcılığa şikayette bulundum.

Torunumu götürdüğüm hastanede karı koca iki doktorun bir vatandaşa böyle bir müdahalede bulunma hakkı olmamalı" dedi.

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş’ta hastanede yumruk iddiasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’nda soruşturma başlatıldığını söyleyerek "Savcılık soruşturmasının yanı sıra hasta haklarıyla ilgili de bize başvuru var. O başvuruyu inceliyoruz" dedi.

Zafer TOKUŞ/DHA

Haberin Devamı