Beden Sağlığı Doktorlar şoke oldu! Karnından 25 kilogramlık kitle çıkarıldı

Doktorlar şoke oldu! Karnından 25 kilogramlık kitle çıkarıldı

Paylaş
Doktorlar şoke oldu! Karnından 25 kilogramlık kitle çıkarıldı

Kayseri’de özel bir hastanede ameliyat edilen 54 yaşındaki Şehriban Çetin'in karnından 25 kilogramlık kitle çıkarıldı

Sivas’ta yaşayan Şehriban Çetin, karnındaki şişlik nedeniyle Kayseri’de bulunan özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde kötü huylu karın içi tümörü teşhisi konulan kadın, 30 Ağustos’ta Op.Dr. Kadir Dicle tarafından ameliyata alındı. Karnından 25 kilogramlık kitle çıkarılan kadın, daha sonra taburcu edildi.

Haberin Devamı

Op.Dr. Kadir Dicle, Sivas’tan kendilerine gelen hastanın daha önce karnından 7 kez ameliyat edilerek kötü huylu kitlenin bir kısmının alındığını ancak tamamen temizlenemediğini ve karındaki büyümenin devam ettiğini belirtti.

Hastanın bu nedenle çeşitli hastanelere başvurduğunu ve "Artık yapacak bir şey kalmadı" yanıtını aldığını anlatan Op.Dr. Kadir Dicle, hastanın karnından sıvı aldırmak amacıyla kendilerine başvurduğunu söyledi.

AMELİYAT 5 SAAT SÜRDÜ

Hastanın ameliyat olmak istemediğini aktaran Op.Dr. Kadir Dicle şunları söyledi: "Yaptığımız değerlendirmelerde karındaki bu kitlenin serbest sıvı olmadığı, katı vasıflı sert kitle olduğunu tespit ettik. Sıvı alımının buna bir çözüm olmayacağını söyledik. Ameliyat edebileceğimi söyledim. Bize 2 hafta sonra tekrar geldiler. Biz de ameliyata aldık ve ameliyatımız 5 saat sürdü. Hastadan 25 kilogramlık kitle aldık. Ameliyatımız son derece başarılı geçti. Şu an güzel bir sonuca ulaşmış durumdayız."

Haberin Devamı

Bu durumun nadiren görüldüğünü ve daha önce bu büyüklükte kitle ile karşılaşmadığını dile getiren Dicle, bu durumun karın içindeki dokulardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

'KARNIM BALON GİBİ ŞİŞİYORDU'

Ameliyatla artık yürüyebilir ve yemek yiyebilir bir hale geldiğini söyleyen Şehriban Çetin, "Daha önce durumum çok kötüydü. Sivas’ta gitmediğim yer kalmadı. 'Kim ameliyat yapıyorsa oraya git' dediler. Benim doktorum birkaç sefer ameliyat yaptı. O da 'Artık yapılacak bir şey yok' dedi. Açıkçası bana 'Git evine otu'r dedi. Daha önce 7 ameliyat geçirdim. Çocuklarım raporlarımı göstermek için İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi illeri gezdiler. Hepsi de aynı şeyleri söylediler. Ameliyatımın riskli olacağından bahsettiler. Bizi de çok korkuttular. Onların dediği gibi evime geldim ve bekledim. Karnım da bu zamanda çok şişti. Karnımda bulunan kitle çok hızlı büyüyormuş. Ben rahat yürüyemez hale geldim. Yemek dahi yiyemiyordum. 2 ay boyunca hiç yataktan çıkmadım. Daha sonra 'Karnında sıvı va,r onu gidip aldırırsan rahatlayabilirsin' dediler. Biz de hocama geldik ve o da 'Ameliyat yapalım' dedi. Karnım her geçen gün balon gibi şişiyordu. Hocam ameliyatımı yaptı. Şu an da çok rahatım. Önceden kendimi taşımakta zorlanıyordum, şimdi ise doktorumun sayesinde yürüyebiliyorum. Benim hiç ümidim yoktu. Hocam bana ümit verdi, ondan Allah razı olsun" dedi.

Haberin Devamı

AA-İHA