Sağlık Doktorları şaşkına çeviren hastalık!

Doktorları şaşkına çeviren hastalık!

Paylaş
Doktorları şaşkına çeviren hastalık!

35 yaşındaki anaokulu öğretmeni, esrarengiz hastalığı yüzünden zorla ağlayabiliyor ve beyaz gözyaşı döküyor

Brezilya'nın Lins şehrinde yaşayan Laura Ponce, gözlerindeki sert, eliyle toplamak zorunda olduğu beyaz plaklar şeklindeki garip hastalığı nedeniyle acı çekiyor. İlk başlarda yumuşak olan beyaz plak, göz yüzeyine gelip hava ile temasa geçtiğinde değişime uğruyor ve göz yüzeyinde bir zar haline gelerek katı bir kristale dönüşüyor.

Haberin Devamı

Laura Ponce "Ben bir anaokulu öğretmeniyim ama çalışamadığım zamanlar için çok kızıyorum. 2 yıl önce gözüm 6 ay süresince iltihaplandı. Her gün gözümden 30 tane plak topluyordum' dedi.

20 YILDIR DOKTORLARI ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

Laura Ponce, bazen gözündeki sert cisimleri çıkartmak için işten eve gitmek zorunda kalıyor. Ponce, bu durum ile ilk kez 15 yaşındayken karşılaştı. 20 yılı aşkın bir süredir doktorları şaşkına çeviren bu hastalık için bir doktordan farklı bir yorum geldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Raul Goncalves, Ponce'nin gözlerinin, haddinden fazla protein keratin üretmesi ve gözyaşının içindeki maddelerle bir araya gelmesi durumunda katılaşarak kristale dönüştüğüne inanıyor. Ponce'nin doktoru, hastalığına yardımcı olması için ona gümüş nitrat damla verdi. Ponce şu an tedaviye yönelik büyük umutlar besliyor ve şunları söylüyor: "Bütün ümidim gözlerimin tedavi edilmesi ve her şeyin yoluna girmesi..."

Haberin Devamı