Bilim - Teknoloji Dokunmatik ekran değil, duvar
Paylaş
Dokunmatik ekran değil, duvar

Evinizdeki duvarları dokunmatik hale getirebileceğiniz, hiç aklınıza gelir miydi?

Microsoft, Kinect'i Windows'ta kullanacak projeleri desteklemek üzere geçtiğimiz sene 11 yeni şirketi Kinect Accelerator programına dahil etmişti. Yazılım devi bu şirketlere para, yer, donanım desteğine bulunuyordu.

Haberin Devamı

Kinect Accelerator sayesinde ortaya çıkan en ilginç yazılım demolarından bir tanesi, Ubi Interactive tarafından gösterildi. Demoda sıradan bir projektör, Kinect for Windows ile bir araya geliyor ve duvardaki projeksiyon dev bir dokunmatik ekrana dönüştürülüyor.

Kinect for Windows web sitesindeki yeni bir gönderiye göre bu teknolojiyi test eden birkaç şirket var. Özel beta süreci içerisinde 50'nin üzerinde kurumun test ettiği yazılım, şimdi Ubi tarafından herkese satışa sunuluyor. Fiyatlara Ubi'nin web sitesinden ulaşmak mümkün. 45 inç'ik bir dokunmatik ekran için 149 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. 20 noktadan dokunmayı algılayabilen 100 inç'lik bir dokunmatik ekran ise size 1.499 dolara mal olacak. Ubi'nin yazılımı ve Kinect for Windows fiyatlara dahil ancak projektörü ayrı olarak satın almanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Ubi'nin duvarı dokunmatik ekrana dönüştüren çözümünü videomuzda izleyin!

Kaynak: CHIP Online