İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hekimlere ozon eğitimi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hekimlere ozon eğitimi

Paylaş
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hekimlere ozon eğitimi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hekimlere ozon eğitimi

İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli 11 hekim, ozon tedavisi uygulama eğitiminin ardından sertifikalarını teslim aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi bünyesindeki GETAT Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 4 Eylül tarihinden itibaren ozon tedavisi eğitimi gören 11 uzman hekim, bugün düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika alarak ozon tedavisinde uzmanlaşan hekimler, eğitimin ardından ilk uygulamayı DHA muhabirine yaptı. Bu kapsamda merkezde tıbbın tamamlayıcı bir unsuru olan ve giderek yaygınlaşan ozon gazı tedavisi, saf oksijenden bir jeneratör vasıtası ile elde edilen ozon gazının hastanın kendi kanı veya serum ile karıştırılması, ya da gaz halinde vücudun çeşitli bölgelerine verilmesi şeklinde uygulanacak. Sertifika töreninde konuşma yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 2020 yılında hizmete açılan merkezin eğiticilere de eğitim verdiğini belirterek, "Ozon gazı uygulaması tıbbın tamamlayıcı bir alanı olarak yer almakta" dedi.

"TIBBA YARDIMCI BİR ALAN"

Ozon tedavisinin günümüzde giderek yaygınlaştığını aktaran Prof. Dr. Hotar, "Çok yaygınlaştığı için genel olarak hepimizin bir fikri oluştu. Bizim zaten bu merkezi oluşturmaktaki asıl amacımız bu tür uygulamaları merdiven altından ve uzman olmayan kişilerin elinden kurtarmak, uzman hekimler eliyle tıbba yardımcı bir alan olarak oluşturmak. Merkezde yakın zamanda kupa, proloterapi, mezoterapi, homeopati, filoterapi ve hipnoz gibi alanlarda da eğitimcilerin eğitimi uygulamasını başlatacağız. Vatandaşlar ve hekimler GETAT merkezine gelerek konunun uzmanı kişilerden hem tedavi hem de eğitim alabilecekler" ifadelerini kullandı.

"BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ"

Merkezde görevli Uzm. Dr. İsmail Eseoğlu ise "Ozon tedavisinin herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Uygun ellerde ve hijyenik şartlarda uygulandığında özellikle kronik hastalık süreçlerinde çok büyük faydaları var. Özellikle bağışıklığı düşmüş hastalarda bağışıklığı güçlendirmek, anti-aging, enerji verme ve birçok hastalıktan koruma amaçlı ozon tedavisini öneriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Hotar, eğitimi başarıyla tamamlayan 11 doktora sertifikalarını verdi.

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı