Türkiye (Son Dakika) Dolandırıcı polis, yalnız kadınları aşk vaadiyle kandırdı!

Dolandırıcı polis, yalnız kadınları aşk vaadiyle kandırdı!

Paylaş
Dolandırıcı polis, yalnız kadınları aşk vaadiyle kandırdı!

İzmir'de, sosyal medyadan 45 yaşındaki Y.M. ile tanışan polis memuru A.G'nin evlilik vaadiyle önce genç kadını ardından yalnız yaşayan 5 arkadaşını bir trilyonun üzerinde dolandırdığı öne sürüldü

İzmir’de görev yapan polis memuru A.G., ilk olarak sosyal medyadan evlenip ayrılmış Y.M ile tanıştı. İlk önce kendisini sağlık görevlisi olarak tanıtan A.G, polis olduğunu Y.M ile yüz yüze karşılaşmalarında söyledi.

İddiaya göre Y.M’ye aşık olduğunu, evleneceğini belirten polis memuru, ardından genç kadına borsa ile uğraştığını, bütün çevresine bu yolla para kazandırdığını ve Y.M’yi de çok zengin edeceğini söyleyerek önce kredi çektirdi ardından evini sattırarak 90 bin TL dolandırdı.

Yalnız kadınların ekonomik durumuna üzüldüğünü ve bu yüzden yardım etmek istediğini belirten polis memuru A.G., Y.M’nin yalnız yaşayan kadın arkadaşlarına da bu yolla para kazandırmak istediğini söyledi. Polis memuru A.G.’nin bu yolla Y.M ve beraberinde Y.N, D.S, H.U, G.E ve B.F’yi toplam bir trilyondan fazla dolandırdığı öne sürüldü.

“SOSYAL MEDYADAN TANIŞTIK”

Sosyal medyadan tanıştığı polis memuru A.G’nin sicil numarasını aldığını ve polis olduğunu teyit ettikten sonra ilişki yaşamaya başladığını belirten Y.M, şöyle konuştu: “Polis olduğundan emin olduktan sonra ikna kabiliyetiyle de birlikte benim gelir durumumun çok düşük olduğunu, beni ihya edeceğini, kalkındıracağını, borsadan çok para kazanıldığını, çevresine ve ailesine bu yolla para kazandırdığını söyledi." İlk etapta 10 bin TL kredi çektiğini ve o gün yüzde 15’ini yatırdığını anlatan Y.M., sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir evim olduğunu tespit edince ‘Senin ölmüş bir evin var, bunu canlandıralım. Aylık kiradan aldığın parayı ben sana günlük olarak daha fazla kazandıracağım’ dedi.

'POLİS OLMASI GÜVEN YARATTI'

Bu aşamada belli bir güven oluşmuştu, düzenli bana para yatırıyordu. Bu yüzden evi sattım ve 80 milyar para verdim. Çevremde bayan arkadaşlarımın olup olmadığını sordu ve bende olduğunu söyledim, daha sonra onlarla da tanıştı. Polis olduğundan dolayı çok yoğun bir güven oluşuyor zaten. Emniyet mensubu, asayişten sorumlu, halkın güvenliğinden sorumlu bir insanın bu şekilde yapabileceği aklımıza bile gelmedi.”

“MAAŞINI HACİZLETMİŞ, VERDİĞİ SENETLER KAĞIT YERİNE GEÇTİ”

Kendisine çektirdiği paralardan bir kısmını 5 ay boyunca küçük meblağla geri yatırdığını anlatan Y.M, “Bak bu kadar paran oldu diyerek 180 bin TL’lik senet verdi. Sürekli para yatırdığımı ve elimde kuruş para kalmadığını söyledim. Bunun üzerine bütün kadınların içinde en zeki benim olduğumu, diğer bayanlara göre bir sürü para kazandığımı, başka yolla hayatım boyunca bu paraları kazanamayacağımı söyledi. Çok yoğun bir ikna kabiliyeti vardı ve yasal olarak her yerden önümüzü kapatmış. 120 bin TL bankadan kredi çekmiş maaşını da hacizletmiş. Verdiği senet kağıt yerine geçti. Hiçbir şey yapamıyoruz” diye konuştu.

“BİR POLİSİ ŞİKAYET EDERSEN SENİ İÇERİ ATARLAR”

Paralarını geri almak istediğinde polis memuru A.G’nin kendilerini tehdit etmeye başladığını öne süren Y.M, sözlerine şöyle devam etti: “Ben şikayet edeceğimi söylediğimde, ‘Sen bir polis memurundan nasıl para istiyorsun, sen polis memuruna nasıl 180 TL para verdin, tefeci misin der ve seni içeri atarlar’ dedi. Biz paramızı istediğimiz sıralarda üç ay boyunca ilaç içiyordu, kendisini hastaneye kaldırıyordu. Sonra ‘Sen benim psikolojimi bozuyorsun, intihar etmeme sebebiyet veriyorsun, senin hakkında suç duyurusunda bulunacağım’ dedi.”

“ARKASINDA ORGANİZE Mİ VAR?”

Paralarını alamayınca arkadaşları ile birlikte emniyete şikayette bulunduğunu belirten Y.M, gittiklerinde A.G hakkında daha önceden de bir çok suç duyurusunda bulunulduğunu öğrendi. Dolandırılan 6 kişi dışında Karşıyaka’da da bir bayanın dolandırıldığını öğrenen Y.M, “Bizden başka Karşıyaka’da bir bayana ulaştık iki gün önce. 200 bin TL onu da dolandırmış. 7 ay boyunca savcılık bu bayanın şikayeti hakkında işlem yapmamış. Bu adam bu paraları ne yapıyor? Tek başına mı arkasında organize mi var? Trilyonları kaldırmış bu adam, ne yapıyor?” ifadelerini kullandı.

“VUKUATIM OLSA 19 YIL EMNİYET BENİ BARINDIRMAZ”

A.G’nin büyük bir ikna kabiliyeti olduğunu belirten genç kadın sürekli kendisine polis olduğunu dikte ettiğini belirterek, '19 yıllık polis memuruyum, herhangi bir vukuatım olsa emniyet 19 yıl beni bu birimde barındırmaz, bana güvenin’ dediğini söyledi.

“DARA DÜŞTÜĞÜMÜZDE ANAMIZDAN, BABAMIZDAN ÖNCE POLİSİ ARIYORUZ”

Polis memuru olduğu için ona çok güvendiğini söyleyen Y.M, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim dara düştüğümüzde, olumsuz bir durumla karşılaştığımızda ilk aradığımız 155. Anamızı, babamızı, kardeşimiz, eşimizi, dostumuzu aramıyoruz, polisi arıyoruz. Bir polis memuru bunu yapıyor ve yıllardır bu işi yapıyormuş, tespit ettik. Bu adamın hakkında yıllardır bir sürü suç duyurusu var. Tabi ki emniyeti zan altında bırakmak istemiyorum, güvenmek zorundayız. Ama neden bunun hakkında soruşturma yapılmamış? Nerede kimsesiz, zavallı kadın varsa adam yakalamış bunu. Hırsızı, arsızı, namussuzu yakalayıp adalete teslim etmekle mükellefken, bire bir bu işi yapmış.”

“HER BAYANA EVLİLİK VAADİNDE BULUNUYOR”

Polis memurundan şüphelenmeye başladığını ve denemek için erkek arkadaşlarının da olduğunu söyleyen Y.M, ‘Erkekler bir şekilde ekonomisini idare ediyor. Ben yalnız, geçimi zor olan kadınlara kazandırtmak istiyorum’ cevabını aldığını söyledi. Y.M, “Bekar, yalnız bayanları ilk önce para yatırıyor sonra işi daha da sağlamlaştırmak amacıyla evlilik vaatlerinde bulunuyordu. ‘Yalnız değilsiniz, Allah beni sizin karşınıza çıkardı. Hiçbir zaman hayatınızda yalnız kalmayacaksın, her daim hayatında olacağım’ diyordu. Her bayana evlilik vaadinde bulunuyordu” dedi.

“10’DAN FAZLA NUMARASI VAR”

Y.M, şöyle devam etti: “Şu an bizim bildiğimiz 6 kişi somut var. Ama bunun haricinde iki tane daha duyduk ESHOT’tan. İki tane de Çeşme’de bayanları zorla, gaspla kredi çektirmiş. Onlar da şikayet etmiş. 1 trilyon belki de daha fazla, bizim kendi kişisel araştırmalarımız, resmi mercilerden bilgi tabii ki de verilmiyor. 10 taneden fazla telefon numarasına ulaştık. Her bayanda başka telefon numarası var. Şu an hepsi kapalı ama şu an o lüks sitesinde oturmaya devam ediyor bu şahıs.”

“81 BİN TL EMEKLİ MAAŞIM ÜZERİNDEN KREDİ ÇEKTİM”

Arkadaşı Y.M aracılığıyla polis memuru A.G’yi tanığını belirten 51 yaşındaki Y.N de şunları söyledi: “Neyiniz var neyiniz yoksa hepsini satın. Bende polis memuru olduğuna kanaat getirdim. Zaten psikolojik hastayım. Bir anda kafama denk geldi, 81 bin TL emekli maaşımın üzerinden kredi çekerek kendisine verdim.”

“İKİ AYDIR KOMADA YATIYORUM”

A.G’nin kendisini para bulmak için tefecileri bile zorla arattığını savunan Y.N., şunları anlattı: “Kimliğimi mahsus önüne koydum, ne yapacaksan yap’ dedim. Bankaları arayacağını söyledi, bende bankalarda kredim olmadığını biliyordum, hiç kimsenin bana kredi vermeyeceğini biliyordum. Bankaları aradı, benim kimlik numaramla kredi alamayınca tefecilere döndü. Arıyordu karşıma bir adam çıkıyordu, telefonu bana veriyor, beni konuşturuyordu. Ne istediğim sorduklarında ‘kredi’ istediğimi söylüyordum. 10 dakika sonra geri döneceklerini söylüyorlardı ama dönmüyorlardı. Tekrar başka bir şebekeyi arıyordu. Şebeke miydi, mafya mıydı bilemiyorum. Çok korkmuştum, beynimden vurulmuştum. Ve bu şekilde neredeyse bayılıyordum. ‘Eve gideceğim’ diyordum, ‘gidemezsin’ diyordu. ‘Tanıdığın eş, dost kim varsa getir senet vereyim’ diyordu. ‘Bul komşu bul, akraba bul, altın bul, euro bul, dolar bul, ne bulursan bul getir’ diyordu. Bu şekilde eve saat 6’da döndüm, komalık oldum ve iki aydır yatağın içinde yatıyorum.”

“ZİNCİRLEME AŞKLAR YAŞIYOR FORMALİTE İCABI”

Polis memurunun kendisine ve her bayana aşk vaatlerinde bulunduğunu belirten N.Y. “Önce bir kadını ikna ediyor, sonra çevresini, komşularını sonra zincirleme aşklar yaşıyor formalite icabı. Genelde evlenme vaadiyle kandırıyor. ‘Ben seni alacağım, seni yaşatacağım, ne güzel çocuklarımız olacak’ diye bütün arkadaşlara böyle teklif etmiş” ifadelerini kullandı.

POLİS AÇIĞA ALINDI

Y.M ile Y.N. polis memuru A.G hakkında gerekli mercilere başvurması sonucu polis memuru A.G’nin ifadesi alındı. YM ile Y.M başvurularının ardından polis memurunun açığa alındığını belirterek, “Biz 9’uncu ayda müracaat ettik ve ettiğimiz andan itibaren açığa alındı. Bizden önce de zaten bir mahkemesi varmış ve bizim gibi bir sürü şikayetler var. Gerekli mercilere sesleniyoruz ne olur gereğini yapın, mesleğine geri dönmesin” dedi.

İHA

7

Haberin Devamı