Gündem Dolandırıcılara 8 bin lira

Dolandırıcılara 8 bin lira

Paylaş
Dolandırıcılara 8 bin lira

Zonguldak'ta, maden işçisi V.K. ve eşi Ş.K., cep telefonlarını arayıp kendisini emniyet amiri olarak tanıtan kişinin hesabına toplam 8 bin lira yatırdı

Polis, çiftin bir bölümünü PTT şubesinden yatırdığı paranın bulunduğu hesabı Savcılık yazısı olmadan dondurmayan memur hakkında tutanak tuttu. Geçen hafta perşembe günü Ş.K.’yı cep telefonundan arayıp kendisini emniyet amiri olarak tanıtan kişi, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söylediği kadına, bu işten kurtulması için para yatırmasını söyledi.

Haberin Devamı

PARA AZ GELDİ

Ş.K., telefondaki kişinin verdiği banka hesabına bin 450 lira yatırdı. Paranın az olduğunu söyleyen telefondaki kişi, bu kez kadından telefon numarasını aldığı eşi V.K.’yı aradı. V.K., eşinin kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyleyen kişinin adına PTT Müdürlüğü’nden 6 bin 550 lira daha yatırdı.

Bir gün sonra dolandırıldıklarını anlayan V.K., PTT’ye giderek parayı geri çekmek istedi. Ancak görevli memur, bin 800 lirası hesap sahibi tarafından çekilen, 4 bin 750 lira ise hala hesapta görünen paranın çekilemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine V.K., polise başvurdu. Polis, PTT şubesine giderek söz konusu hesabın dondurulmasını istedi. Ancak görevli memur, Savcılık yazısı olmadan işlemi yapamayacağını söyledi. Zonguldak Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Savcısı’ndan resmi yazı alan polis, tekrar PTT şubesine gittiğinde hesaptaki paranın Şanlıurfa’dan çekildiğini öğrendi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, PTT’deki görevli memur hakkında da tutunak tuttu.

DHA