Gündem Dolandırıcılar kralı Sülün Osman görse şöyle derdi: Vallahi Bravo!

Dolandırıcılar kralı Sülün Osman görse şöyle derdi: Vallahi Bravo!

Paylaş
Dolandırıcılar kralı Sülün Osman görse şöyle derdi: Vallahi Bravo!

1984’te ölen dolandırıcılar kralı Osman Ziya Sülün (Sülün Osman), Galata Kulesi’ni, Beyoğlu’ndaki tramvayı, şehir hatları vapurlarını bile satmıştı! Bu dolandırılıcılık yöntemi onu bile kıskandırırdı

Karadağ’dan vatandaşlık almak için en az 250 bin euro değerinde gayrimenkul almak veya turizm bölgelerine yatırım yapmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Ergenekon, FETÖ, PKK, ekonomik kriz gibi gündemde ne varsa onunla ilgili dolandırıcılık yöntemi geliştiren uyanıklar şimdi de yurt dışından vatandaşlık alma hayali kuran Türkleri hedef seçti. İstanbul Beşiktaş’ta ‘danışmanlık’ adı altında sahte Karadağ Başkonsolosluğu açan dolandırıcılar, kişi başı 7 bin ile 12 bin euro arasında para aldıkları çok sayıda kişiye Karadağ vatandaşlığı sattı.

TÜRKİYE'NİN İTİBARINA ZARAR

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre; dolandırıcıların kurduğu internet sitesi ile çok lüks döşenen sözde konsolosluk ofisine aldanan mağdurlar, sahte vatandaşlık belgesi ile yeni bir yaşam hayaliyle Karadağ’a gitti, ancak havalimanında ellerindeki belgelerin hiçbir geçerliliği olmadığını öğrendiler. Karadağ Fahri Başkonsolosu Akkan Suver, “Dolandırıcılar, Karadağ’daki itibarımıza da zarar veriyor” dedi.

Haberin Devamı

DOLANDIRMADIKLARI KİMSE KALMADI

Dolandırıcıların toplumun her kesiminden kurbanı var:

■ Prof. Dr. Canan Karatay, 50 bin dolar ve 10 bin TL kaptırdı.

■ Ceza hukukçusu Prof. Erdenar Yurtcan, 4.5 milyon TL verdi.

■ FETÖ kumpası ile hapis yatan Eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Hurşit Tolon, “FETÖ operasyonu yapıyoruz” diyen dolandırıcılara 12 bin 260 dolarını kaptırdı.