Türkiye (Son Dakika) Dolandırıcıların son kurbanı

Dolandırıcıların son kurbanı

Paylaş
Dolandırıcıların son kurbanı

Tokat'ta, emekli 64 yaşındaki Arif Özer, telefonuna gelen 'Hediye paketi kazandınız' mesajı sonrası 99 lira ödeyerek aldığı paketten 2 çeyrek altın, cep telefonu ve hediye çeki yerine saç şampuanı, saç bakım kremi, geciktirici sprey çıktı

Tokat’ta kent merkezinde yaşayan evli ve 4 çocuk babası Arif Özer’e, geçtiğimiz hafta ’Sayın Arif Özer, alışverişinizden dolayı 1750 lira değerinde hediye paketinizi 3 gün içerisinde almazsanız iade olacaktır’ mesajı geldi. Cep telefonuna gelen mesaja önce inanmayan Özer, durumu arkadaşlarına anlattı. Bunun üzerine arkadaşlarından emekli Hasan Aybakan, gelen mesajda yer alan telefonu arayarak pakette neler olduğunu sordu. Paket içerisinde, 2 çeyrek altın, 1 cep telefonu ve hediye çekinin bulunduğunun söylenmesi üzerine Arif Özer, paketi kabul etti. Bunun üzerine İstanbul’dan PTT aracılığıyla Arif Özer’e paket gönderildi.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde PTT’ye giderek 99 lira veren Arif Özer, paketi alarak arkadaşının bulunduğu dükkana geldi. Özer, paketi açınca büyük şok yaşadı. Paketin içerisinden saç şampuanı, saç bakım kremi, geciktirici sprey ve bayan naturel damla çıktı.

Mesajın kendisine geçtiğimiz pazar günü geldiğini söyleyen Arif Özer, "Hediye paketinizde bir tane cep telefonu, 2 çeyrek altın ve hediye çeki var’ dediler. Daha sonra ’bu paketi alınca 99 lira para yatıracaksınız’ dediler. Ben de gittim PTT’ye paketi aldım, geldim. Paketi açtığımızda şampuan ve saçma şeyler çıktı. Biz de şaşırdık tabi, tamamen aldatmaca. Telefonda bahsettiklerinden hiç biri yok" dedi.

'TERBİYESİZLİK'

Gelen malzemeleri göstererek ’Terbiyesizliğe bak’ diyen Özer, gelen bu mesajlara vatandaşların inanmamasını istedi. Özer, Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne şikayette bulunacağını kaydetti.

Haberin Devamı

DHA