Ekonomi Dolar 2,09 lirayı aşarak rekor kırdı

Dolar 2,09 lirayı aşarak rekor kırdı

Paylaş
Dolar 2,09 lirayı aşarak rekor kırdı

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun piyasalara etkisi nedeniyle dolar 2,0945 seviyesine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. MB'den gelen açıklamayla dolar 2,08'e indi

Operasyonun yarattığı siyasi gerginlik ile sarsılan piyasalarda dolar yükselmeye bugün de devam etti.

Dün 2.08 TL'yi test eden dolar bugün önce 2.08 TL'yi de geçerek 2.0870 TL ile rekor kırdı. Dolarda yükseliş gün içinde de devam etti. Dolar 2.09 TL seviyesini de geçti ve 2.0944 TL'ye ulaştı.

Dolar en son 5 Eylül'de Amerikan Merkez Bankası Fed'in açıklamaları sonucu 2.0844 TL ile tarihi rekorunu kırmıştı. Operasyon gerginliği ile birlikte dolar rekoru tazelemiş oldu.

MERKEZ BANKASI'NDAN REKOR KIRAN DOLARA İLK MÜDAHALE

Haberin Devamı

TC Merkez Bankası rekor kıran dolara karşı ilk müdahalesini de yaptı. Merkez Bankası döviz satım ihalelerinde minimum tutarı 10 katına kadar artırabilecek.

TCMB'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Döviz kurlarında aşırı oynaklık gözlenen günlerde saat 16.30’da yapılan döviz satım ihalesi tutarı minimum tutarın 10 katına kadar artırılabilecektir."

Merkez Bankası günlük döviz satım ihalesi için minimum tutarı 50 milyon dolar olarak belirlemişti. Açıklanan yeni kararla birlikte Merkez Bankası bu miktarı 500 milyon dolara kadar çıkarabilecek.

Merkez Bankası'nın bu açıklamasının ardından dolar 2.09 TL'nin altına düştü.