Ekonomi Dolar 2.99 sınırını da aştı

Dolar 2.99 sınırını da aştı

Paylaş
Dolar 2.99 sınırını da aştı

İran ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilim Çin'deki ekonomik gelişmelerle birleşince para piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. Dolar güne yükselişle başlarken öğlen saatlerinde 2.9915 seviyesine kadar yükseldi

Suudi Arabistan-İran arasında artan gerginlik ve beklentileri aşan enflyasyon etkisiyle dolar yeniden 2.99 lirayı aştı.

Haberin Devamı

Dolar, dün 2.97 lirayı test ettikten sonra, kapanışta 2.95 liraya kadar gerilemiş, sabah saatlerinde de 2.96 liraya çıkmıştı.

Dolar, uluslararası gerginliklerin yanında, Çin ekonomisindeki yavaşlamanın da etkisiyle 2.9735 liraya kadar çıkarken, euro da 3.21 lirayı geçerek, 3.2163 liraya kadar yükseldi.

DOLAR 3 TL SINIRINDA

Dolar/TL, Suudi Arabistan ve İran arasındaki idam krizi ardından artan jeopolitik gerginlikler ve küresel risk algısındaki yükselişle 15 Aralık'tan bu yana en yüksek olan 2,99'u aştı. Kur 12.15'te 2,9915'i gördü.

UZMANLAR NE DİYOR?

Global olarak risk iştahında azalma görülen yeni yılın ilk günlerinde gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olumsuz bir seyir izleyen TL, enflasyon gibi kendi dinamikleri nedeniyle dün en çok kaybeden para birimlerinden biri olurken, analistler önümüzdeki günlerde TCMB'nin duruşunun kur üzerine belirleyici olacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Düne göre bu sabah küresel risk algısı kısmen azalmış gibi görünse de 19 Ocak'taki PPK toplantısı öncesinde TL'nin küresel piyasalardaki olası hareketlere duyarlılığının yüksek kalacağını söyleyebiliriz. İran-Suudi gerginliği nedeniyle destek bulan petrol fiyatları da yakından izleniyor. Dolar/TL 2.96 seviyesinin üzerinde tutunacak olursa, 2.98 direnci önem kazanır. TCMB toplantısı öncesinde TL, küresel risk iştahındaki dalgalanmalara karşı hassas kalmayı sürdürecek" dedi.