Ekonomi Dolar 3 TL sınırını da aştı

Dolar 3 TL sınırını da aştı

Paylaş
Dolar 3 TL sınırını da aştı

Para piyasalarındaki dalgalanma devam ediyor. Yükseliş trendini sürdüren dolar 3 TL sınırını da aştı

Dolar, Suudi Arabistan ve İran arasındaki artan gerginliklere bağlı olarak küresel risk algısındaki yükselişe ve enflasyonun hedef ve beklentileri aşmasına bağlı olarak 3.0 lirayı da aştı.

Haberin Devamı

Dolar günün ilk işlemlerinde 3.0025 liraya kadar yükselirken, euro da 3.2296 liraya çıktı. Dolar, seçim gerginliği ve güvenlik endişelerinin yükseldiği Ekim ayının ilk günlerinde de 3.0 lirayı geçmişti.

ÇİN'DEKİ DURUM DOLARI UÇURDU

TL, Çin'in yuanın daha çok zayıflamasına izin vererek yavaşlayan ekonomisine dair endişelerin artmasına yol açmasının ardından, tüm gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel dolar karşısındaki kayıplarını artırarak üç ayın zirvesi olan 3.00 seviyesini aştı.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde Kuzey Kore'nin nükleer testinin yanı sıra Ortadoğu'da devam eden jeopolitik riskler de baskı yaratırken, TL'de olumsuz iç dinamikler de etkili.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Analistler yakın dönemde gerekmesi halinde TCMB'nin sert para politikası adımları atacağı konusundaki endişelerin TL'nin dış şoklara karşı kırılganlığını artırdığına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

EKİM REKORUNU DA KIRDI

Dün akşam 2.9735/2.9742 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah en son 2 Ekim'de gördüğü 3.0061 seviyesine kadar yükseldikten sonra 3.0045/3.0064 seviyesinde işlem gördü.