Ekonomi Dolar güne hafif düşüşle başladı (Dolar ne kadar?)

Dolar güne hafif düşüşle başladı (Dolar ne kadar?)

Paylaş
Dolar güne hafif düşüşle başladı (Dolar ne kadar?)

Enflasyon haberlerinde tahminlerin yükselmesiyle dolar TL karşısında dün yüzde 1 değer kazanırken bugüne hafif bir düşüşle, 3.8030 civarından başladı. Piyasalar bugün Trump'ın açıklamasını beklediği FED başkanı haberlerine odaklanıyor

TCMB dünkü enflasyon raporunda enflasyonun Ekim ve Kasım aylarında yukarı sürpriz yapabileceğini ve para politikasında mevcut sıkı duruşun yeterli olduğunu açıklarken, risklerin halen devam ettiği TL dün dolar karşısında kayıplar yaşamıştı.

TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı dün bir ara yüzde 1'i aşarken, dolar/TL de 3.83'ün üzerini gördü fakat 3.8180 seviyesinden günü kapatmıştı. Yine de Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinden de negatif ayrıştı ve tüm gelişen ülke kurlarının TL'ye karşı değer kazandığı görüldü.

GÜNE NASIL BAŞLADI?


Analistler bu karar rağmen aralık ayı için artış ihtimalini güçlü bulsa da dolar güne hafif bir düşüşle başladı. Sabah 7:30 itibarıyla dolar güne 3.8030 TL oldu. Analistler dolarda grafiği yukarı gösterse de 3.80 eşiğinde yorulma emareleri gösterdiğini, enflasyonun iyi gelmesi durumunda 3.75 seviyesine dek inebileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı