Ekonomi Dolar kuru 3.60 TL ile tarihi rekor kırdı

Dolar kuru 3.60 TL ile tarihi rekor kırdı

Paylaş
Dolar kuru 3.60 TL ile tarihi rekor kırdı

Güne 3.53 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisi ve siyasi gelişmeler sonrası 3.60.23 seviyesini gelerek yeni zirvesini gördü. Euro ise 3.7350 seviyesinde işlem görüyor. Dolar daha önce en son 2 Aralık günü 3.5923 seviyesini görmüştü

Dolar/TL, enflasyon verisi öncesi 3.54 seviyesinde seyrederken; beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası 3.59 seviyesini aşarak 3.60'ı gördü. Dolar/TL, saat 13.37 itibari ile bankalararası piyasada 3.5870 seviyesinden işlem gördü.

TÜFE Aralık'ta yüzde 0.93'lük artış beklentilerinin üzerinde yüzde 1.64 artarken, yıllık artış yüzde 8.53 oldu.


Noel tatili ve yeni yıl nedeniyle bir kaç haftadır yaşanan yeni pozisyon alma isteksizliğinin ve düşük hacimli işlemlerin bugünden itibaren son bulması bekleniyor.

Küresel piyasalarda doların altı büyük para birimi karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi yeni yıla yüzde 0.5 yükselişle başlarken, ABD'de faizlerin artacağı beklentileri endeksin yükselişine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Dolardaki değer kazancı gelişmekte olan ülkelerin genelinde olduğu gibi dolar/TL'yi yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor.


GÜNDEM ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI



Küresel piyasalarda tatillerin yavaş yavaş ortadan kalkmasıyla birlikte piyasaların gündemi de şekillenmeye başladı. Piyasalarda ilk olarak Cuma günü açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisi izlenecek. Diğer taraftan 20 Ocak'ta Donald Trump'ın ABD başkanlığını devralması, 27 Ocak'ta ise Fitch'in kredi notu değerlendirmesi ilk etapta izlenecek önemli gelişmeler olacak.

Haberin Devamı