Ekonomi Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro ne kadar?

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro ne kadar?

Paylaş
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro ne kadar?

Haftanın tam ortasında döviz kurundaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar özellikle dolar ve eurodaki son durumu araştırıyor. İşte 16 Ocak döviz kurundaki son durum...

Haftaya 5,45'le başlayan dolar dünkü kapanışını 5,4362 ile yaptı. Gece saatlerinde en yüksek 5,4530'u gören dolar sabah saatlerinde ise yatay seyrediyor.

Haberin Devamı

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faizleri yüzde 24'te sabit tuttu. Dolar Merkez Bankası'nın kararı sonrasında 5.4152'den 5.3828'e kadar geriledi. Dolar şu sıralar 5,3691'den işlem görürken euro ise 6,12 seviyelerinde...

DAVOS ZİRVESİ BAŞLIYOR

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) düzenlediği Davos Zirvesi, gelecek hafta İsviçre’nin Davos kasabasında başlayacak. 22-25 Ocak’ta yapılacak zirveye ilişkin, WEF’in Cenevre’de bulunan merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

WEF’ten verilen bilgiye göre, bu yıl 49. kez toplanacak zirvede Türkiye’yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın temsil etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Geçici bütçe krizinden dolayı federal hükümetin kapanmasını gerekçe göstererek Davos Zirvesi’ne katılmayacağını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra İngiltere Başbakanı Theresa May ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da zirvede yer almayacak. 60’dan fazla ülkenin devlet başkanı ve başbakan düzeyinde temsil edileceği zirvede, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve İngiliz kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü Prens William önemli katılımcılar olarak ön plana çıkıyor.

Davos Zirve’sine 110 ülkeden 3 binden fazla iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak. "Küreselleşme 4: Dördüncü Sanayi Devrimi Çağında Küresel Yapıyı Şekillendirmek" ana temasıyla düzenlenecek zirvede, 350’yi aşkın oturum yapılacak.

Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, zirveye ilişkin yaptığı açıklamada "Bizim için genç neslin zirveye katılımı özellikle çok önemli. Küresel nüfusun yarısı 27 yaşının altında. Onların düşüncelerine yer vermek zorundayız." dedi.

Schwab, zirveye katılacak 3 binden fazla katılımcının yarısının, iş dünyası liderlerinden oluşacağını kaydetti.