Ekonomi Dolar ne kadar? Neden düşüyor?

Dolar ne kadar? Neden düşüyor?

Paylaş
Dolar ne kadar? Neden düşüyor?

Pazartesi günü 5,61 TL ile günü kapatan dolar, cuma gününe kadar inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Perşembe gününü 5,51'le kapatan dolar bugün düşüşünü sürdürüyor. Vatandaşlar da dövizdeki son durumu merak ederek düşüşün sebeplerini araştırıyor.

Dolardaki düşüş bugün de devam ediyor. Dün sabah yükselişe geçip öğleden sonra bir anda düşüşe geçen dolar bugün en yüksek 5,52'yi en düşük ise 5,4516'yı gördü. Dolar saat 12.07 itibarıyla 5,4725'ten işlem görürken euro ise 6,25 seviyelerinde... Türk lirası değerlenirken vatandaşlar düşüşün nedenini merak ediyor.

Haberin Devamı

DOLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Türkiye'nin ABD'nin İran'a uygulayacağı yaptırımlardan muaf tutulabileceğine yönelik beklentiler kurdaki düşüşte etkili oluyor.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ABD'nin İran'ın petrol ihracatını hedefleyen yaptırımlarında Türkiye'ye istisna uygulayıp uygulamayacağı konusunda Türkiye'ye bir yazı gelmediğini, ancak bazı duyumlar olduğunu söyledi.

ABD, Türkiye'nin başlıca ham petrol tedarikçilerinden İran'ın petrol ihracatını sınırlamayı hedefleyen yaptırımlarını pazartesi günü başlatacak.

Euro/TL de 6,25 civarında hareket ediyor.

Euro/dolar paritesi 1,14 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, bugün yurt dışında ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazanç verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,50'nin altında kalındığı sürece düşüş eğiliminin sürebileceğini ve sırasıyla 5,35 ve 5,10'un gündeme gelebileceğini belirten analistler, 5,67'nin ise direnç konumunda izleneceğini kaydetti.