Ekonomi Dolar ne kadar oldu? - Euro kaç lira?

Dolar ne kadar oldu? - Euro kaç lira?

Paylaş
Dolar ne kadar oldu? - Euro kaç lira?

Gece saatlerinde 4,97'yi gören dolar, sabah saatlerinde düşüşe geçti. Saar 16.25 itibarıyla dolar 4.85 TL'den işlem görürken euro ise 5,67'den satılıyor.

Temmuz ayına 4.61705 lira ile başlayan Amerikan Doları kuru, 6 Temmuz'da 4,5739 lira ile son bir ayın en düşük seviyesine ulaşırken gece saatlerinde 4,97 TL'ye çıkıp tarihi rekor kırdı. Sabah saatlerinde düşüşe geçen dolar öğlen saatlerinde 4,78'e kadar gerilerken saat 16.25 itibarıyla dolar 4,85 TL'den işlem görüyor. Euro ise 5,67 TL...

Haberin Devamı

İş Yatırım’ın “Tepki alışı bekleniyor…” başlıklı piyasa analizinde satışların sertleştiği, ticaret savaşı endişelerinin riskli varlıklara ilgiyi azalttığı ve güvenli liman olarak görülen varlıklar dışında neredeyse tüm varlık gruplarının değer kaybettiği vurgulandı.

Günlük piyasa analizinde İş Yatırım şu değerledirmeleri yaptı:

“Piyasalardaki satışlar sertleşiyor. ABD ile Çin arasındaki dış ticaret savaşının Avrupa’ya da yayılacağı ve küresel büyümeyi vuracağı korkusu ile yatırımcılar riskli varlıkları yok pahasına elden çıkartıyor. Emin liman olarak görülen altın, İsviçre frangı, yen ve dolar dışında neredeyse tüm varlık gurupları değer kaybediyor. Küresel risk iştahına duyarlı Türkiye varlıkları küresel satış dalgasından en çok hasar görenler arasında yer alıyor. MSCI Türkiye Çarşamba günü yüzde 7’nin üzerinde değer kaybederek 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki en kötü performansını gösterdi. Türk lirasında ve yerel tahvillerde de açık ara en çok kaybettiren gelişmekte olan piyasa olduk. ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki tepki alışlarına paralel Borsa İstanbul’un yüzde 0.5 civarı yükselişle açılmasını bekliyoruz. Geçmiş verinin incelenmesi Borsa İstanbul’un dolar bazında yüzde 15’e yakın gerilediği dönemlerin ardından genelde tepki alışları geldiğini gösteriyor. Tepki yükselişinin ne kadar kalıcı olacağından emin değiliz. Finansman tarafının kötüleşmesine rağmen genişleyen cari açık kırılganlığımızı artırıyor.”

Haberin Devamı