Ekonomi Dolar ve euro kaç lira? (7 Ağustos dolar ve euro fiyatları)

Dolar ve euro kaç lira? (7 Ağustos dolar ve euro fiyatları)

Paylaş
Dolar ve euro kaç lira? (7 Ağustos dolar ve euro fiyatları)

Dolar ve euroda dün yaşanan tarihi zirvelerin ardından yeni gün 5.28 seviyelerinden başladı. Dözviz piyasasında Türkiye ile ABD ilişkileri yakından takip ediliyor

ABD'li Rahip Andrew Brunson'a ev hapsi verilmesi ve iki ülkenin karşılıklı yaptırım açıklaması ardından gergin Türkiye-ABD ilişkileri baskısıyla TL negatif ayrışırken, dolar/TL sert yükselişini sürdürerek dün gece yurt dışı işlemlerde 5.42 seviyesine kadar yükseldi ve tarihi rekorunu kırdı. Dolar dün sabah açılışta ise 5.10 seviyelerindeydi. Euro da benzer şekilde 6.27'ye kadar yükseldi.

Haberin Devamı

PANİK ALIMLARI BAŞLADI

Reuters'a konuşan bir bankacı, dün gündüz saatlerindeki yükseliş için, "Döviz piyasasında yerlilerin satış tarafından çekilmeleri ile hacimsiz piyasada hızlı bir yükseliş gördük. 5.15 seviyesinde birikmiş görünen opsiyonların da yarattığı kaygılar ile stop-lossların çalıştığını, panik alımların geldiğini söyleyebiliriz" dedi.

DOLAR VE EURODAN İLK RAKAMLAR

Gündüz yaşanan yükseliş gece yurtdışındaki sığ piyasalarda devam ederken, dolar yeni güne rekor seviyelerinin altından başladı. ABD ile Türkiye arasında bir ön mutabakat sağlandığına yönelik haberlerin ardından dolar şu dakikalarda 5.28 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.11 seviyesinde.