Ekonomi Dolar ve euro ne kadar? Döviz kurunda son durum ne?

Dolar ve euro ne kadar? Döviz kurunda son durum ne?

Paylaş
Dolar ve euro ne kadar? Döviz kurunda son durum ne?

Haftaya 5,45'le başlayan dolar yönünü sürekli olarak aşağıya çevirken Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ise dibi gördü. Dün kapanışını 5,3332 ile yapan dolarda bugün sabah saatlerinde yükseliş söz konusu... İşte 17 Ocak dolar ve euroda son durum...

Yeni yılda dolar kurunda yükseliş söz konusuydu. Dolar, 5,4906'la 9 Ocak'ta bu ayın en yüksek seviyesini gördü. Daha sonra kademe kademe düşen dolar dün ise Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından hızla düştü ve günü 5,3332'yle kapattı.

Haberin Devamı

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Döviz kurunda bugün yükseliş söz konusu... Saat 08.50 itibarıyla dolar 5,3658'den işelm görürken euro ise 6,1259 TL seviyelerinde...

Türk firmaların Katarlı yatırımcılarla bir araya gelmesine olanak sağlayan Körfez’in en büyük fuarlarından "Turkey Expo by Qatar", başta gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin katılımıyla başladı.

Capital Exhibition tarafından organize edilen fuar, Katar’ın başkenti Doha’daki Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) ziyaretçilere açıldı. Türkiye ile Katar arasındaki ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılmasını amaçlayan, yeni girişimcilere ve yatırımcılara da ufuk açması beklenen fuarın açılışına, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sultan Bin Rashid Al-Khater katıldı. Açılış kurdelesini kestikten sonra fuarda yer alan şirketleri ziyaret eden Nebati, Khater ve beraberindekiler katılımcılarla görüşerek onlardan bilgi aldı.

Haberin Devamı

Açılış sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Nebati, Katar ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 2 milyar dolara ulaştığını belirterek, Türkiye’nin bu ülkeye ihracatının bir milyar doları aştığını, bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi. Nebati, son yıllardaki kriz tellallarına karşı ihracatın artırılmasının en önemli yanıtlardan biri olduğunu kaydederek, "Kriz tellallarının aksine Türkiye’de önemli yatırımları yapıldı, üretimler gerçekleştirildi, komşular başta olmak üzere ülkelerle ekonomik ilişkiler geliştirildi." diye konuştu.

Türkiye’nin her türlü sıkıntılara karşı göğüs gerebilecek güce sahip olduğunu dile getiren Nebati, sahip olduğu imkanlarla daha çok yatırımcı çekebileceğini ve ihracat yapabileceğini vurguladı. Nebati, "Türkiye ile Katar arasındaki dış ticaret hacminin 2019’da 2,5-3 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz." dedi.