Ekonomi Dolarda son durum ne? (9 Ağustos dolar fiyatları)

Dolarda son durum ne? (9 Ağustos dolar fiyatları)

Paylaş
Dolarda son durum ne? (9 Ağustos dolar fiyatları)

Dolar/TL dün ağırlıklı olarak 5.30 seviyesinin altında nispeten sakin bir seyir izlerken, piyasada gözler ABD'ye giden Türk heyetinin yapacağı görüşmelerin sonucunda dolar bugüne de dünkü kapanış seviyelerinden başladı. Açılışın ardından dolar ve euroda hareketlilik yaşandı. Saat 17.00 itibarıyla 5,48'i gören dolar daha sonra 5,4649 seviyesine geriledi. Euro ise 6,3426'dan işlem görüyor.

Türkiye ve ABD arasında rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları nedeniyle yaşanan krizi çözmek üzere ABD'ye giden Türk heyeti ABD Dışişleri ve Hazine Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer ile görüştü.

Haberin Devamı

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

Dolar/TL rekor seviyenin altında dalgalı seyrini sürdürürken, bankacılar piyasanın yönünü bulması ve kalıcı bir iyileşme sağlanması için ABD ile ilişkilerin ne şekilde ilerleyeceğinin netleşmesinin gerektiğini belirtiyor. Pazartesi günü piyasada 5.4271 ile tarihi zirveyi test eden dolar/TL, bugüne 5.31 seviyelerinden başlamıştı. Ancak dövizdeki hareketlilik sonrası dolar ve euroda yükseliş yaşandı. Saat 17.00 itibarıyla 5,48'i gören dolar daha sonra 5,4649 seviyesine geriledi. Euro ise 6,3426'dan işlem görüyor.