Ekonomi Doların ateşi bugün de yüksek! Dolarda son durum ne? (3 Mart 2017)

Doların ateşi bugün de yüksek! Dolarda son durum ne? (3 Mart 2017)

Paylaş
Doların ateşi bugün de yüksek! Dolarda son durum ne? (3 Mart 2017)

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu ay içinde faiz artırma olasılığının yüzde 85’e kadar çıkmasıyla küresel piyasalarda güç kazanan dolarda artış sürüyor. Dolar haftanın son gününe (3 Mart Cuma) 3,73 liradan başladı

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin çeşitli platformlarda yaptığı konuşmalar ve ABD ekonomisine ilişkin pozitif veriler, yeni bir faiz artışının yakın olduğu beklentilerini artırıyor.

Haftanın son gününe 3.7343 liradan başlayan dolar, 3.72 - 3.73 lira, 3.9297 liraya kadar çıkan euro da bu düzeylerde hareket ediyor.

Küresel piyasalarda faaliyet gösteren birçok aracı kurumun analist ve ekonomistleri ile işlemcilerinin öngörülerinden derlenen verilere göre, Fed’in bu ay faiz artırma olasılığı yüzde 85 düzeyine kadar yükseldi.

ABD’de dün açıklanan "işsizlik maaşı başvuranları"nın 44 yılın en düşük düzeyine gerilemesi de, faiz artışının yaklaştığına ilişkin önemli bir öncü veri olarak kabul edildi.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, geçen hafta işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 1973 yılından bu yana en düşük düzeyine geriledi.

AA

Haberin Devamı