Yaşam Dolgun kaşların sırrı Microblading

Dolgun kaşların sırrı Microblading

Paylaş
Dolgun kaşların sırrı Microblading

Seyrek kaşlara sahipseniz, dışarı çıkmadan önce her gün o kaşları çizmenin ve düzeltmenin ne kadar zorlu bir süreç olduğunu bilirsiniz. Kalıcı makyajda kullanılan bir teknik olan microblading, kaşlara daha dolgun ve daha düzgün bir görünüm sağlar. Kalıcı Makyaj Uzmanı Demet Tecir, kaşları şekillendirmek ve renklendirmek için kullanılan microblading hakkında merak edilenleri anlattı.

Microblading Nedir?

Kaşlar, bir yüzün çerçevesidir ve ifadeyi belirlemede oldukça büyük rol oynar. Günümüzde de kalıcı makyaj uygulamaları oldukça popüler olmaya başlamıştır. Hayatı kolaylaştıran bu teknikler, birçok kadın tarafından tercih edilmektedir.

Microblading kalıcı makyajda kullanılan bir tekniktir. Modern dokunuşlar sayesinde renk pigmentleri kaşın altındaki ciltte şekil ve dolgunluğu kalıcı hale getirir. Gerçek kaşları hem şekil hem de renkte çoğaltan tüy gibi vuruşlar, kaşların eskisinden daha dolgun görünmesini sağlamak için yapılır. Kaş gibi yapılan çizgiler, dövme tekniğine benzer bir yöntemle bir iğne kullanılarak yapılır.

Microblading Nasıl Uygulanır?

Microblading kaş kontürü tekniğinde özel steril iğneler kullanılmaktadır. Her kişinin acı eşiği farklı olabileceğinden isteğe göre işlem öncesinde uzmanlar tarafından anestezik kremler uygulanabilmektedir. Kremin uygulandığı yer uyuşacağından dolayı kişi herhangi bir ağrı ya da acı hissetmeyecektir.

Manuel bir yöntem kullanılır. Kişinin kaş rengine göre belirlenen boyalar kaşın altındaki deriye işlenir. Kalıcı makyaj ile dövmenin arasındaki fark, kaşın altına inilen derinliktir. Dövme de daha derine inilirken microblading uygulamasında dövmede uygulanan derinlik uygulanmaz.

Microblading uygulamasının yarı kalıcı bir makyaj tekniği olduğunu unutmamak gerekir. Bu uygulamada kullanılan boyaların kalıcılık süresi kişinin cilt yapısına ve cildindeki nem oranına göre değişkenlik göstermektedir. Kalıcı makyaj uygulaması olan kaş kontürü zaman içerisinde yenilenmelidir. Bu durumda kişinin isteğine göre rötüşler de yapılabilir.

Kalıcılık süresi de cilt yapısına göre değişmektedir. Kuru ve ince ciltlerde belli bir kıl potansiyeli vardır. Yağlı ve karma ciltlerde kullanım süresi 4 ila 6 ayı bulurken kuru ciltlerde kullanımı 1 yılı bulur. Dolayısıyla doğru teknik ve doğru cilt tipiyle birleştiğinde sonuç her zaman daha iyi olur.

Haberin Devamı