Gündem Donanma'dan yükselen siren sesleri merak uyandırdı

Donanma'dan yükselen siren sesleri merak uyandırdı

Paylaş
Donanma'dan yükselen siren sesleri merak uyandırdı

Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Deniz Üssü'ndeki Poyraz Rıhtımı'nda bulunan savaş gemilerinden toplu halde gelen siren sesleri ilçede büyük merak uyandırdı

Aralıklı olarak çalan siren seslerinin bir kazadan kaynaklanmış olabileceği yolunda yorumlar yapılırken daha sonra bunun gece eğitimi çalışmasından kaynaklandığı öğrenildi.

Gölcük Deniz Üssü’ndeki Poyraz rıhtımında bulunan gemilerden yükselen siren sesleri İzmit Körfezi’nin karşı sahilleri ile Gölcük, Değirmendere gibi yerleşim merkezlerinden de duyuldu. Bunu merak edenler telefonlara sarılıp bilgi edinmeye çalışırken, ’155 Polis İmdat’ hattına da çok sayıda telefon geldi. Saat 24.00’e doğru siren sesleri kesildi.

Poyraz rıhtımına yakın bölgedeki vatandaşlar bazı gemilerden denize doğru ışıklandırmalar yapıldığını gördüklerini söylediler. Herangi bir açıklama yapılmamakla birlikte daha sonra bunun Donanma Komutanlığı’ndaki bir eğitim çalışmasından kaynaklandığı öğrenildi. Ancak Gölcüklüler bugüne kadar gece yapılan bir eğitim çalışmasında sirenlerin bu şekilde çalınmadığını belirttiler.

GÖLCÜK(Kocaeli), (DHA)