Dondurmanın tadına doya doya varmak isteyenlere: Dondurmalı yemek tarifleri

Dondurmanın tadına doya doya varmak isteyenler, dondurmalı yemek tarifleri araştırıyor. İster tatlı isterseniz de yemeklerin yanına tüketebileceğiniz dondurma, yaz aylarının en favori lezzetlerindendir. Dondurmalı yemek tarifleri haberimizde.

05 Ağustos 2021, Perşembe 10:46 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Sıcaklarda ferahlamamızı sağlayan dondurmaya kim hayır diyebilir ki! Birbirinden lezzetli dondurmalı yemek tarifleri...

DONDURMALI YEMEK TARİFLERİ


DONDURMALI ELMALI TURTA TARİFİ

DONDURMALI ELMALI TURTA TARİFİ

Dondurmalı elmalı turta malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 litre süt
  • Yumurta
  • Pudra şekeri
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 750 gram un
  • Kırmızı elma
  • Ceviz
  • Tarçın
  • Dondurma

Dondurmalı elmalı turta yapılışı

Elmaların kabuklarını soyun ve küçük küçük küpler halinde doğrayın. Ardından bir kabın içine alın ve elmaların üzerine şeker ceviz tarçını ekleyip karıştırın. Orta ateşte hafif kaynayana kadar pişirin. Hamuru yapmak için gerekli malzemeleri bir kabın içine koyun ve yoğurun. Ardından tart kaplarını yağlayın. Hamuru bu tart kaplarının içine koyun ve üzerine pişen elmaları ekleyin. Daha sonra elmaların üzerini kalan hamurla kapatın. Bunu her tart kabı için tekrar edin. Önceden ısıtılmış fırında tartlarınızı pişirin ve daha sonra üzerine elenmiş pudra şekeri ekleyin.


DONDURMALI SUFLE TARİFİ

DONDURMALI SUFLE TARİFİ

Dondurmalı sufle malzemeler

  • 60 gram tereyağı
  • 60 gram bitter çikolata
  • 60 gram sütlü çikolata 
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Biraz tuz
  • Dondurma

Dondurmalı sufle yapılışı

Tereyağını bir tencerede eritin. İçine unu ilave edin ve unun rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Daha sonra içine süt, şeker, kakao ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı da ekleyip çikolata parçaları eriyene kadar karıştırın ve ocağı kapatın. Karışımı ılımaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Ilımış olan çikolatalı karışıma yumurta sarılarını ilave ederek karıştırın. Yumurta aklarına temiz ve kuru bir kasede bir fiske tuz ekleyin ve mikserle kar halini alana kadar çırpın. Kar haline gelmiş olan yumurta aklarını çikolatalı karışıma ekleyin ve dikkatli bir şekilde karıştırın. Bu aşamada yumurta aklarının sönmemesi gerekiyor. Hazırlamış olduğumuz karışımı tereyağı ile hafifçe yağlanmış ve toz şeker serpilmiş sufle kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika kadar pişirin. Üzerine dondurmayla servis edin.


DONDURMALI BROWNİ TARİFİ

DONDURMALI BROWNİ TARİFİ

Dondurmalı browni malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı yumuşamış tereyağı
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Biraz tuz
  • Dondurma
  • Karamel sos

Dondurmalı browni yapılışı

Çikolata ile tereyağı bir kaseye alıp, benmari usulü eritin ve ılınması için bekletin. Bir karıştırma kabına, yumurta sarılarını, pudra şekerini ve vanilyayı alıp, mikserle çırpın. İçerisine ılınmış çikolatalı karışımı da ilave edip karıştırın. Başka bir kasede yumurta aklarının içerisine bir tutam tuz ilave ederek kar gibi oluna kadar, yaklaşık olarak 5 dakika çırpın. Yumurta aklarını söndürmeden çikolatalı karışıma ilave edip, hafifçe karıştırın. Son olarak un ile kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin ve iyice karışana kadar çok yavaş karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp, karışımı dökün ve yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yarım saat pişirin. Soğuyunca üzerine dondurma koyup karamel sosla süsleyerek servis edin.


IZGARADA ŞEFTALİ TARİFİ

IZGARADA ŞEFTALİ TARİFİ

Izgarada şeftali malzemeler

  • 2 olgun şeftali 
  • 2 olgun nektarin 
  • Tereyağı 
  • Vanilyalı Dondurma

Izgarada şeftali yapılışı

Izgarayı yüksek sıcaklığa getirip ısıtın. Şeftali ve nektarinlerin yarısını bir kere dokunarak yağla fırçalayın ve birkaç dakika ızgaraya koyun ve yaklaşık 3-4 dakika pişirmeye devam etmek için 90 dereceye çevirin, ızgara izi görününce meyve karamelize olmaya başlar. Şeftalileri ızgaradan alıp üzerlerine dondurma koyarak servis edin.


DONDURMALI HELVA TATLISI TARİFİ

DONDURMALI HELVA TATLISI TARİFİ

Dondurmalı helva tatlısı malzemeler

  • 250 gram sade helva
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 1-2 damla limon suyu
  • Limonlu dondurma

Dondurmalı helva yapılışı

Helvayı iyice ezin. Biraz süt ve limon suyu da ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra küçük kaplara yada güveç kaplarına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ortasına bir kepçe limonlu dondurma koyup servis edin.


DONDURMALI ANANAS TARİFİ

DONDURMALI ANANAS TARİFİ

Dondurmalı ananas malzemeler

  • Yarım fincan rom
  • Yarım su bardağı kahverengi şeker
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın 
  • 1 ananas
  • Tereyağı
  • Vanilyalı dondurma

Dondurmalı ananas yapılışı

Küçük bir kapta, rom, kahverengi şeker ve tarçın karıştırın. Ananası keserek dilimleyin. Sosu 1 saat kadar kaynatın. Sos kaynarken, ızgara tavasını sıcak olana dek orta ısıda ısıtın. Tencereyi pişirme spreyi ile hafifçe yağlayın. Ananas dilimleri ekleyin ve ızgara izleri görünene kadar her iki taraf için 1-2 dakika pişirin. Pişen ananasları tabağa alıp üzerinde sos gezdirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (05 Ağustos 2021)