Dünya Dönmedolabın kabini yere çakıldı

Dönmedolabın kabini yere çakıldı

Paylaş
Dönmedolabın kabini yere çakıldı

Arjantin'in Rosario kentindeki lunaparktaki dönmedolabın kabini, 30 metre yükseklikten aşağıya düştü. Olayda, iki kişi yaşamını yitirdi

Rosario'daki lunaparktaki dev dönmedolaba 'dünya turu' adı verilmişti. Bu eğlenceli oyuncak, bir anda faciaya dönüşüverdi.

Olay, 10 Ağustos günü yaşandı. Lunaparktaki dönmedolabın kabinlerinden biri, mekanizmadan kopup yere düştü. 30 metre yükseklikten yere çakılan kabinin içindeki iki kişi yaşamını yitirdi. Olayda onlarca kişi de yaralandı. Yaralılar arasındaki üç çocuk, hastanede tedavi altına alındı.

KAFASI KOPUP PİSTE FIRLAMIŞTI

Geçtiğimiz temmuz ayında da ABD'deki bir lunaparktaki hız treninde yaşanan kaza sonucu bir kadın yaşamını yitirmişti. Yine yakın zamanda Türkiye'de bir lunapark kazası yaşanmış; Sakarya'nın Karasu ilçesindeki lunaparkta bulunan balerin adlı oyuncaktan iki kişi düşerek yaralanmıştı.

Eğlence araçlarında yaşanan en inanılmaz olaylardan biri ise geçen sene gerçekleşmişti. Lunapark değil ancak Adapazarı'ndaki bir go-kart pistinde bir genç kadının kafası emniyet kemerine sıkışıp vücudundan ayrılarak piste fırlamıştı.

HÜRRİYET

Haberin Devamı