Ekonomi Dönüşüm projeleri ev fiyatlarını artırıyor

Dönüşüm projeleri ev fiyatlarını artırıyor

Paylaş
Dönüşüm projeleri ev fiyatlarını artırıyor

Kentsel dönüşümde evlerin ulaşılabilir olması gerektiğine dikkat çeken Ömer Faruk Çelik, dönüşüm projeleri nedeniyle ev fiyatlarının arttığını söylüyor

Ömer Faruk Çelik, kentsel dönüşüm süreci hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm mevzuatında köklü değişikliklerin yapılmasının şart olduğuna vurgu yapan Çelik, “Aksi takdirde sektörde sorunlar çıkacak. Müteahhit 100 daire dönüştürecekse emsal artışı isteyip 200 daire yapıyor. Yüzde 50 hak sahiplerine veriliyor. Kira ve taşınma yardımı da var. 500 lira kar yapacaksa, ev fiyatını 1000 lira artıracak. Çünkü yarısı hak sahiplerinin. Konut fiyatları dönüşüm projeleri nedeniyle artıyor. Oysa dönüşümle evler ulaşılabilir olmalı” dedi.



‘SÜRECİN DEĞİŞMESİ ŞART’

Dönüşümün riskli alanlarda yapılmadığına da dikkat çeken Çelik, “Depremden en çok Avcılar etkilendi. Ama en çok dönüşüm projesi Bağdat Caddesi’nde yapılıyor. Dönüşüm sürecinin değişmesi şart” diye konuştu.

ÜMRANİYE’YE YENİ EVLER GELİYOR
Ömer Faruk Çelik, yeni projelerini Anadolu Yakası’nda Ümraniye’de yapacaklarını söyleyerek, “Burada yaklaşık 250 konut inşa edeceğiz. Blok sayısını ise 8 olarak planlıyoruz. 2+1’den 5+1’e kadar daireler olacak. Eylül’de satışa çıkaracağımız projenin satışından yaklaşık 445 milyon lira ciro hedefliyoruz” bilgilerini paylaştı.

Haberin Devamı