Spor Dopinge karşı 'Saç teli testi' geliyor!

Dopinge karşı 'Saç teli testi' geliyor!

Paylaş
Dopinge karşı 'Saç teli testi' geliyor!

Dünya Anti Doping Ajansı, kan ve idrar testlerinden vazgeçiyor. WADA'nın yeni başkanı Sir Craig Reedie, saç teli testlerinin yapılabilmesi için yeterli ekonomik seviyeye ulaştıklarını söyledi

Dopingle savaşta "Saç Teli Testi" dönemi başlıyor...

Dünya Anti Doping Ajansı WADA'da 1 Ocak itibariyle başkanlık görevine başlayan Sir Craig Reedie, idrar ve kan örneklerinin yetersiz kaldığı gerekçesiyle saç teli testine geçiş yapılacağını açıkladı.

Eski Britanya Olimpiyat Birliği Başkanı ve eski Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Reedie, “Bugüne kadar hep idrar ve kan örnekleri alındı ancak zamanla yasaklı maddelerin bu örneklerin içinde kaybolduğunu biliyoruz. Bu yüzden saç teli örneği alma fikrine sıcak bakıyoruz" diye konuştu.

Saç teli testinin diğerlerinden daha masraflı olduğu için tercih edilmediğini belirten reedıe, "Ekonomik anlamda eskiye göre daha güçlüyüz. Saç teli testi yapabileceğimiz tesis ve ekipmanlar için 10 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık. Bu proje gelecek planlarımızın başında geliyor" dedi.

DÜNYA KUPASI’NA DA ÖNLEM

WADA'nın bu seneden itibaren çok daha ciddi ve agresif çalışacağını söyleyen Sir Craig Reedie, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası hakkında da konuştu. Reedie "Dünya Kupası sırasında alınacak örnekleri 36 saat içerisinde Lozan'daki laboratuvarımıza ulaştırıp orada test edeceğiz, bu konuda zaman kaybedemeyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Reedie 7 Şubat'ta başlayacak Sochi Kış Olimpiyat Oyunları'nda ise uydu lavoratuvarlar kurarak günlük testler yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı