Spor Dortmund finale yükseldi

Dortmund finale yükseldi

Paylaş
Dortmund finale yükseldi

Şampiyonlar Ligi Yarı Finalde ilk maçta Real Madrid'i 4-1 mağlup eden Borussia Dortmund, rövanş maçında 2-0 mağlup olmasına rağmen bu skorla finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkma mücadelesinde Real Madrid, B. Dortmund'u konuk etti. İlk maçı 4-1 kazanan Dortmund, rakibine 2-0 kaybetmesine rağmen finale yükselmeyi başardı. Real Madrid'e 2-0'lık galibiyeti getiren goller 83. dakikada Benzema ve 88. dakikada Sergio Ramos'tan geldi.

25 Mayıs'ta Wembley'de oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde B. Dortmund'un rakibi, 1 Mayıs Çarşamba günü Barcelona-Bayern Münih mücadelesinin sonrasında belli olacak.

MADRID ÇOK İSTEKLİ BAŞLADI
İlk maçı 4-1 kaybeden ve finale yükselmek için gollere ihtiyacı olan Real Madrid, Bernabeu'daki karşılaşmaya da çok hızlı bir başlangıç yaptı. İlk 10 dakika içerisinde rakibini kendi sahasına hapseden Madrid 8. dakikada Cristiano Ronaldo ile kaleye ilk tehlikeli şutunu gönderdi. Mesut'tan gelen topu ceza sahası içerisinde bekletmeden kaleye gönderen Ronaldo'nun şutu üstten auta gitti.

37 MİLYON EUROLUK YILDIZ SAKATLANDI
Mücadelenin henüz 14. dakikasında sezon sonunda Bayern Münih'e gideceği açıklanan ve bonservisi için tam 37 milyon euro ödenene Mario Götze, Bayern taraftarını heyecanlandırdı. Yaşadığı ikili mücadele sonrası kısa bir sakatlık yaşayan Götze oyuna devam edemedi. Klopp genç yıldızı oyundan alırken sahaya Kevin Grosskreutz'ü aldı.

MESUT YÜZDE YÜZ FIRSATI KAÇIRDI
Real Madrid, karşılaşmanın en net pozisyonuna ilk 15 dakika içerisinde girmeyi başardı. Hızlı gelişen Madrid atağında, Higuain Dortmund savunmasının arkasına sarkan Mesut Özil'e pasını gönderdi. Mesut Özil ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden bir plase çıkardı ancak top direğin az farkla yanından auta giderken, Madrid de olası bir golden oldu.

DORTMUND BASKIYI KIRDI, DENGEYİ YAKALADI

İlk 15 dakikada adeta sahasına hapsolan B. Dortmund, bu dakikalardan sonra oyunda biraz daha dengeyi kurmayı başardı. Götze'nin oyundan çıkmasına rağmen ilk 15 dakikadan sonra orta sahada daha çok top yapamay başlayan Alman temsilcisi, rakibine de bu dakikalarda sonra pozisyon vermemeye başladı. Real Madrid de ilk dakikalardaki basının ardından golü bulamayınca temposunu kaybetti. Her iki ekip de ilk 45 dakikada dengeyi bozacak golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

LEWANDOWSKI DİREKLERİ DÖVDÜ
İkinci yarıya B.Dortmund daha istekli ve daha etkili başladı. İlk maçta 4 gol atan ancak ilk 45 dakika boyunca etkisiz kalan Lewandowski, ikinci yarıya çok hızlı bir giriş yaptı. Henüz 50. dakikada kontratağa çıkan B. Dortmund'ta, Reus'un pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan golcü isim çok sert bir şut çıkardı. Ancak Lewandowski'nin bu düzgün ve sert şutu üst direkten oyun alanına geri döndü.

İLKAY İNANILMAZI BAŞARDI
Direnci gittikçe kırılan Real Madrid, ikinci yarıda Alman ekibine pozisyonlar vermeye başladı. Yine sol kanattan gelişen Dortmund atağında çizgiden altı pas üzerine çevrilen topla İlkay Gündoğan buluştu. İlkay'ın altı pas üzerinde çok müsait bir pozisyonda yaptığı vuruşu Diego Lopez son anda uzanarak çıkarmayı başardı ve skorun bozulmasına engel oldu.

PENALTI İTİRAZLARI SONUÇSUZ KALDI
Ceza sahasında etkili pozisyon bulmakta zorlanan Real Madrid'de 78. dakikada yaşananlar sonrası hakeme büyük tepki vardı. Cristiano Ronaldo'nun ceza sahası üzerinde çıkardığı pasta Hummels'in topa elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle İspanyol oyuncuların hakeme yoğun itirazları oldu. Mourinho da bu pozisyonun ardından hakeme ve 4. hakeme yoğun şekilde itirazlarda bulundu.

BENZEMA MADRID'İ UMUTLANDIRAN GOLÜ BULDU
Son dakikalarda baskı kurmaya çalışan Real Madrid aradığı golü de Fransız oyuncusuyla buldu. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Kaka sağ kanattan atağa çıkan Mesut'a yerden bir pas çıkardı. Mesut Özil çizgiye iner inmez topu ceza sahasın içerisine yerden gönderdi. Altı pas üzerinde Fransız golcü Benzema topa dokundu ve skoru 1-0'a getirmeyi başardı.

MADRID KALEYİ DÖVDÜ VE RAMOS'UN GOLÜ GELDİ
Baskısı iyice artan Madrid'i mucizeye yaklaştıran gol Ramos'tan geldi. 1-0'dan sonra Dortmund kalesini abluka altına alan Madrid üst üste şutlarla gol aradı ancak savunma bir türlü izin vermedi. 88. dakikada Mesut'un sağ kanattan ceza sahasına açtığı ortada Benzema arka direkte topla buluştu. Aut çizgisi üzerinde topu kontrol eden Fransız oyuncu yerden ceza sahası içindeki Ramos'a çıkardı. Ramos yaptığı şert vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

Madrid kalan sürede finale çıkmasına yardımcı olacak 3. golü aradı ancak İspanyol devi istediği golü bulamadı. 90 dakika sonunda Dortmund 2-0 kaybetmesine rağmen adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı