Spor Dortmund'da keyifler yerine geldi

Dortmund'da keyifler yerine geldi

Paylaş
Dortmund'da keyifler yerine geldi

Bundesliga'da lider Borussia Dortmund, sahasında St. Pauli'yi 2-0 yenerek, iki hafta aradan sonra 3 puan aldı

Borussia Dortmund-St.Pauli maçında üstün oynayan ev sahibi ekip, karşılaşmanın 39. dakikasında Nuri Şahin’in pasında Lucas Barrios’un attığı golle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 49. dakikasında Ralph Gunesch’in kendi kalesine attığı golle farkı 2’ye çıkaran Borussia Dortmund, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

BOL GOLLÜ MAÇ

Bayer Leverkusen, sahasında Stuttgart’ı Stefan Kiessling (2) Gonzalo Castro ve Stefan Reinartz’ın golleri ile 4-2 yenerek 45 puanla Borussia Dortmund’un ardından 2. sıraya yerleşti.

Ligde kalma mücadelesinde önemli bir darbe alan Stuttgart’ın golleri Martin Harnik ve Zdravko Kuzmanovic’ten geldi. Suttgart, ligde 19 puanla averajla 17. sırada bulunuyor.

TOPLU SONUÇLAR VE HAFTANIN PROGRAMI

Bayern Münih, deplasmanda Mainz 05’i 3-1 yenerek 42 puanla 3. sırada yer alırken, dördüncü sırada bulunan Hannover, Kaiserslautern’i 3-0’lık skorla geçerek puanını 41’e çıkardı.

TUNCAY ŞANLI'DAN ASİST

Tuncay Şanlı’nın takımı Wolfsburg, deplasmanda Freiburg’a 2-1 yenildiği maçta, 28. dakikada Tuncay’ın pasında Patrick Helmes’in attığı golle 1-0 öne geçti.

Wolfsburg’un üstün oynadığı ilk yarıda Freiburg, 43. dakikada Stefan Reisinger’in attığı gol ile skoru eşitledi: 1-1. Tuncay’ın 2. yarıda yer almadığı maçta Freiburg, 69. dakikada Papiss Demba Cisse’nin golü ile 2-1 öne geçti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Tuncaylı Wolfsburg 3 hafta üst üste puan alamadı.

KAN DEĞİŞİMİ İŞE YARADI

Teknik direktörünü değiştirerek Lucien Favre’yi göreve getiren Borussia Mönchengladbach, Schalke 04’ü 2-1’lik skorla yendi ve bu sezon kendi seyircisi önünde ilk galibiyetini aldı.

Bu galibiyet ile ligde kalma ümitleri artan Borussia Mönchengladbach, 19 puanla 17. sırada bulunan Stuttgart’ın ardından aynı puanla 18. ve son sırada bulunuyor.

GOL KRALLIĞINDA GOMEZ ÖNDE

Gol krallığı yarışında Bayern Münih’te oynayan Mario Gomez 18 golle ilk sırada yer alırken, Gomez’i 16 golle Freibruglu Demba Papiss Cisse ve 14 gol ile Eintracht Frankfurt’un oyuncusu Theofanis Gekas takip ediyor.

Haberin Devamı