Türkiye (Son Dakika) Döve döve köye getirdiler

Döve döve köye getirdiler

Paylaş
Döve döve köye getirdiler

Aydın'da köylüler 3 şüpheliyi öldüresiye dövüp, jandarmaya vermemek için direndi

Aydın’ın Köşk İlçesi'ne bağlı Kızılcaköy Köyü’nde, suç örgütü üyesi oldukları ileri sürülen biri pompalı tüfekli 4 kişiden 3’ü, köylüler tarafından yakalanıp dövüldü. 3 kişiden 2'sini köy odasına kilitleyen 700 kadar köylü, meydanda kanlar içinde yatan diğer kişiye ise janarma ve sağlık ekiplerinin 6 saat süreyle müdahale etmesine engel oldu. Kaymakam Murat Sefa Demiryürek’in köylüleri ikna etmesinin ardından yaralı 3 kişi Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Köşk’e 18 kilometre mesafedeki Kızılcaköy Köyü’nde, dün iftar saatinde, incir bahçelerinin arasında biri pompalı tüfekli 4 kişi gören köylü kadınlardan biri, şüphelenip kim olduklarını sordu. İddiaya göre, şüpheli 4 kişi kadını terslenip, tüfekle tehdit etti. Kadının durumu haber verdiği oğulları bir grup köylü ile 4 şüphelinin peşine düştü. Kalabalık bir köylü grubunun geldiğini gören şüpheliler de kaçmaya başladı.

DÖVE DÖVE KÖYE GETİRDİLER

Şüphelilerden, G.A. (34) kaçarken rastgele ateş ettiği tüfeğinin tutukluk yapması üzerine köylüler tarafından yakalanıp, köy meydanından feci şekilde dövüldü. Bir grup köylü de kaçan diğer 3 şüphelinin peşine düştü. Köylüler, 5 kilometre mesafedeki komşu Başçayır Köyü girişinde şüphelilerden E.B. (32) ile S.D.’yi (32) de yakaladı. Diğer şüpheli ise kaçtı.

2 şüpheliyi döve döve köye kadar getiren köylüler, meydandaki köy odasına kilitleyip, jandarmaya durumu bildirdi. 803 nüfüslu Kızılcaköy Köyü meydanında toplanan yaklaşık 700 kişi, jandarma ve 112 Acil Servis ekibinin yerde kanlar içinde yatan G.A.’ya müdahale etmesine izin vermedi.

CAMİDEN ANONS YAPILDI

Durumu haber alan Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ak Partili Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak köye gelerek, durum hakkında bilgi alıp, köylüleri sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada köyün imamı da camiden anons yaparak, sağduyulu davranılması çağrısında bulundu.

TAKVİYE OLARAK 150 POLİS VE JANDARMA GELDİ

Jandarma köy meydanında kanlar içinde yatan G.A.’yı koruma çemberine alıp, Aydın ve Nazilli ve Köşk ilçelerinden takviye ekip istendi. Takviye olarak toplam 150 polis ve jandarmanın gelmesinin ardından savcı Zeki Polat, olay yerine gelip, gerekli incelemelerde bulundu.

Savcının incelemesinin ardından yaralı üç kişi 6 saat sonra hastaneye kaldırılmak istendi. Ancak köylüler, G.A.’nın ambulansa alınmasına engel olmak istedi. Jandarmanın araya girmesi üzerine G.A. ambulansa alınabildi. Köylüler bu defa, diğer 2 yaralının bulunduğu sivil jandarma aracını yumrukladı. Feci şekilde dövülen üç kişi, güçlükle köylülerin arasından çıkartılıp, Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

CAMİ AVLUSUNDA İFADE ALINDI

Savcı Polat, köy camisinin avlusunda görgü tanıklarından 10 kişinin ifadelerine başvurdu. Köylülerin, “Hepimiz şikayetçiyiz” demeleri üzerine savcı Polat, “Yarın adliyeye gelir şikayet dilekçelerini verirsiniz” dedi. Kaymakam Demiryürek ve Milletvekili Uzunırmak’ın da telkinleriyle sakinleşen köylüler, evlerinden getirdikleri yemeklerle köy meydanında sahuru yaptıktan sonra dağıldı.

KAYMAKAM: UYUŞTURUCU TİCARETİ OLABİLİR

Kaymakam Demiryürek, “Bir yıl önce bu köyümüzde 70 bin kök hintkeneviri ele geçirildi. Köye gelen bu kişiler de uyuşturucu ve bazı suçlardan sabıkalı. Köye gelme nedenleri yine uyuşturucu ticareti olabilir, kanısındayız. Ancak, şu anda ifade verecek durumda olamadıkları için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Köylülerde bu konuda hassas oldukları için böyle bir durum yaşanmış olabilir. Köy meydanındaki yaralıya doktor ilk kontrolü yaptığında hayati tehlikesi olmadığını söyleyince, kalabalığın sakinleşmesi için bir süre müdahalede bulunulmadı. Herkesi, sağduyulu davranmaya çağırıyorum” dedi.

Haberin Devamı