Yaşam Down sendromlu atlet Merve Uzun: En büyük hayalim şarkıcı Edis ile tanışmak

Down sendromlu atlet Merve Uzun: En büyük hayalim şarkıcı Edis ile tanışmak

Paylaş
Down sendromlu atlet Merve Uzun: En büyük hayalim şarkıcı Edis ile tanışmak

Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlamada bronz madalya kazanan Merve Uzun, en büyük hayalinin şarkıcı Edis ile tanışmak olduğunu söyledi

Dünya 3'üncülüğü elde ettiği için çok mutlu olduğunu belirten Merve Uzun, müzik dinlemeyi ve dans etmeyi çok sevdiğini belirterek, "Edis, seni çok seviyorum, konserine gelmek istiyorum" mesajını iletti.

Haberin Devamı

Başarılı sporcu, Edis'in 'Dudak' isimli şarkısı eşliğinde dans yeteneğini de ortaya koydu.

"ALTIN MADALYA ALACAĞIM"

Uzun atlama ve 100 metrede dünya 3'üncülükleri ve Türkiye şampiyonlukları bulunan Merve Uzun, hedefinin 2019 yılında Finlandiya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya almak olduğunu belirtti.

Milli formayı çok sevdiğini dile getiren Merve Uzun, "Portekiz'de uzun atlamada dünya 3'üncüsü oldum, rekor kırdım. Milli formayı çok seviyorum. Hedefim şampiyon olmak. Altın madalya alacağım." diye konuştu.

TAHİR SÜLÜK: AİLELER MUTLAKA ÇOCUKLARINI SPORA YAZDIRSINLAR

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendromlular Atletizm Milli Takımı Antrenörü Tahir Sülük, Merve ile 7 yıldır çalışmalara devam ettiklerini aktardı.

Haberin Devamı

Haftanın 5 günü Merve ile antrenman yaptıklarını anlatan Tahir Sülük, "Portekiz'de 21 ülke yarışmaya katıldı. Merve uzun atlamada dünya 3'üncüsü oldu. Başarılı olmasında en önemli pay istikrarlı çalışmamız. Merve azimli çalışıyor, çok yetenekli bir atlet ve düzenli antrenman yapıyoruz. Bunun sonucunda da başarılar elde ediyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz 100 metre ve uzun atlamada altın madalya." ifadelerini kullandı.

Sporun down sendromlu çocukların topluma kazandırılması için çok önemli olduğunu vurgulayan Tahir Sülük, "Spor fiziksel anlamda bu çocuklara çok önemli şeyler kazandırıyor, bireyin fiziksel anlamda kuvvetlenmesinin yanı sıra, koordinasyon ve denge kazanımları da oluyor. Bilişsel gelişimine katkı sağlıyor, sosyal anlamda güzel gelişmeler elde ediliyor. Aileler mutlaka çocuklarını spora yazdırsınlar. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüklerine başvuru yapabilirler." şeklinde konuştu.

AA