Siyaset DP İl Başkanları Çiller'le görüşüyor
Paylaş
DP İl Başkanları Çiller'le görüşüyor

Demokrat Parti'nin (DP) bazı il ve ilçe başkanları, eski başbakanlardan Tansu Çiller'i evinde ziyaret etti.

Çiller’in Yeniköy’de bulunun evine gelen DP’nin 23 il, 25 ilçe başkanı ile bazı üyeleri, görevlilerce oluşturulan listeye göre gruplar halinde içeriye alındı.

Haberin Devamı

Görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şişli İlçe Başkanı Mehmet Özdemir, Tansu Çiller’in ülke insanlarına bir borcu olduğunu söyleyerek, "Bu borcu yarım kaldı, bunu ödemesi noktasında kendisinden istirhamda bulunmaya geldik" dedi.

Tansu Çiller’in bu konuda duyarsız kalmayacağını düşündüklerini dile getiren Özdemir, "Kendisine bağlıklıklarımızı ifade ettiğimizi, teşkilatları olarak arkasında olduğumuzu bilmesi gerektiği noktasından hareketle bütün il başkanları buradalar, kendisine bunları arz edeceğiz" diye konuştu.

Saat 13.30 sıralarında başlayan görüşmeler devam ediyor.

KESİCİ: "ADAY DEĞİLİM, KONGREYE BAŞARILAR DİLERİM"

Öte yandan İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, Demokrat Parti (DP) 10. Olağan Kongresinde genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.
Kesici, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, DP 10. Olağan Kongresinde genel başkanlık adaylığı konusunda karışık bir durum göründüğünü, kendi isminin de genel başkanlık için geçtiğini anımsattı.

Haberin Devamı

CHP’den istifa ederken "bu istifanın herhangi bir partinin genel başkan adaylığıyla ilgisi yoktur, olmayacaktır" dediğini hatırlatan Kesici, "Dün 39 il başkanı toplanmış ’şu isim olsun, bu isim olsun’ diye tartışmalarda bulunmuşlar. Sonra hepsi doğal olarak Süleyman Bey’e gitmişler, orada da isimler geçmiş. Buna bir son vermek gerektiği kanaatine ulaştım. Hem de bu genel başkan arayışlarına yardımcı olalım istedim" dedi.

Kongrede aday olmadığını belirten ve kongreye başarılar dileyen Kesici, kararının değişmeyeceğini söyledi.

Kesici, gazetecilerin "Her defasında isminiz geçer, Demirellerin damadısınız, siyasete uzak değilsiniz" sözleri üzerine, "Demirel ailesinin damadı deyince benim canım sıkılır. Devlet hayatında kavim, hısım, akraba söz konusu olmaması gereken işlerdir. Süleyman Bey’in ailesi diye bir şey yoktur. Bir insanın kardeşinin kızının kocası. Bu çok anlamlı bir şey değildir. Devlet hayatında bu tür ilişkilerin herhangi bir anlamı katiyen olmamalıdır" diye konuştu.

Kesici, eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile aynı kaygıyı taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine, "Benim ’tavan böyleydi taban böyleydi’ diye bir derdim yok. Onunla birleştirilmesini doğru görmem" dedi.

Haberin Devamı

"Merkez sağ Türkiye’ye lazım" diyen Kesici, "Orta sağ ılımlılığı ifade ediyor. Türkiye’de mevcut siyasi hal sert aidiyetler çerçevesine oturuyor. O bakımdan merkez sağ daha iyidir, lazımdır" diye konuştu.