Kütahya DPÜ’de engelsiz bahar şenliği

DPÜ’de engelsiz bahar şenliği

Paylaş
DPÜ’de engelsiz bahar şenliği

DPÜ’de engelsiz bahar şenliği

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu tarafından bir gelenek haline getirilen ‘Engelsiz Bahar Şenliği’ bu yıl dördüncü kez düzenlendi.

Germiyan Yerleşkesi'nde DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu tarafından düzenlenen şenliğe, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Zihinsel ve mental engelli yaklaşık 250 çocuğu bir araya getiren şenlikle çocuklar gönüllerince eğlendiler. İp atlama, resim yapma, seksek gibi birbirinden farklı oyun alanlarının yer aldığı etkinlikte çocuklar, keyifli anlar yaşarken, müzik topluluğunun söylediği şarkılara eşlik ettiler. Ailelerin de eşlik ettiği şenliğe, üniversitenin çeşitli toplulukları ile dernek ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Şenlikte, çocukların eğitim gördüğü kurumların idarecileri açtıkları stantlar ile çocuklara içecek, yiyecek ikramında bulunuldu. Engelsiz Hayat Topluluğu üyesi gençlerin engelli çocuklarla yakında ilgilendiği programda, protokol üyeleri çocuklarla yakıdan ilgilendi, onlarla sohbet etti. Etkinliğin bu sene Kütahya Valiliği bünyesinde gerçekleştiğini söyleyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören “Bu şenliği velilerimiz ve öğrencilerimiz ile dördüncü kez düzenliyoruz. Bu sene Kütahya Valiliğimiz bünyesinde yapılan bu etkinliğe, üniversitemizden Engelsiz Hayat Topluluğu ile birlikte 7 topluluk katılıyor. Dezavantajlı öğrencilerimizin el kaslarını geliştirmeleri için çeşitli etkinlikler var. Şenliğimiz artık ulusal çapta gerçekleştirilebilecek bir etkinlik haline geldi” dedi.

AMACIMIZ TÜM ÇOCUKLARIN BİRBİRİYLE KAYNAŞMASI

DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu Koordinatörü Süleyman İleri, “Şu an 5 özel eğitim kurumu ve 2 tane mesleki özel eğitim okulu burada bizimle. Çocuk şenliğinde yaklaşık 250 öğrenci var. Kurmuş olduğumuz 30 farklı oyun alanımızda zihinsel oyunlar, el becerisi oyunlarımız var. Burada amacımız engelli olan ve engelli olmayan bireylerin birlikte kaynaşmaları ve bir şeyleri yapabildiğini gösterebilmek. Yılda Bahar ve Kış şenliği 2 defa yaptığımız bu etkinliklerde istiyoruz ki sadece bir gün değil her zaman engelli olan ve olmayan çocuklar birlikte yaşayabilsinler ve eşit olsunlar” diye konuştu.

Haberin Devamı