Tarsus Dr. Ali Cerrahoğu: Maske ve mesafeden vazgeçmeyelim

Dr. Ali Cerrahoğu: Maske ve mesafeden vazgeçmeyelim

Paylaş
Dr. Ali Cerrahoğu: Maske ve mesafeden vazgeçmeyelim

Dr. Ali Cerrahoğu: Maske ve mesafeden vazgeçmeyelim

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Tarsus ilçesinde Kent Konseyi Sağlık Bilim Başkanı Dr. Ali Cerrahoğu, hijyen kullarına dikkat çekerek maske ve mesafeden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.
Dr. Ali Cerrahoğlu, dünyayı etkisi altına alarak birçok insanın yaşamına mal olan koronavirüsün henüz geçmediğini belirterek, "Maalesef bütün dünyada artıyor vakalar. Son dönemlerde hatta Avrupa'daki kapanmaları Amerika'daki artışları nedeni ile Dünya Sağlık Örgütü alarm veriyor. Maalesef pandemi bir türlü bitmedi. Bunun birkaç sebebi var; birincisi aşıyı bulduk ama aşı oranlarını hızla arttırmamız lazım. Şuanda biliyorsunuz virüs kendini değiştirdi. Buna mutasyon diyoruz. Yeni şekile geçen virüs çok hızlı bulaşıyor. Burada yapmamız gerek iki şey var. Bir tanesi şanslıyız, ülkemizde güzel aşılar var. Mutlaka aşımızı olmalıyız ancak bir yada iki aşı yetmiyor üçüncü aşı sırası gelenler mutlaka aşılarını olmalılar. Biz zaten iki aşımız var bir aşımız var bizi korur diye düşünmesinler. Dolayısı ile aşı çok önemli. İkincisi ise Maskeden bıktık görünüyor. Şuan en etkili yöntem karşımızdaki ile hava temasını kesen maske. Maskeyi mutlaka takacağız, yaşamımıza girdi, alışacağız. Kapalı ortamlarda maskesiz hiçbir şekilde durmayacağız" dedi.
Dr. Ali Cerrahoğlu, havaların soğumasına da dikkat çekerek, "Şimdi havalar soğudu. kış geldi. Özellikle bizim bölgemizde çoğunlukla hayat dışarıda oluyordu. Şimdi hepimiz içerilere girdik, pencereleri kapattık, riske girdik. Mutlaka hava soğukta olsa da, serin de olsa 20 dakikada bir bulunduğumuz ortamı havalandırmamız lazım. Önemli bir konu da koronavirüs griple ve nezle ile birbirine benziyor, zor ayırıyoruz. Bizler hekimler olarak koronavirüs konusunda tecrübe kazandık. Buna rağmen hastayı muayene ederek hastanın koronavinüs mi grip mi nezle mi olduğunu anlamak mümkün değil. Onun için hiç birimiz, ben grip oldum, alerjim var, nezle oldum, biraz üşüttüm, yağmurda kaldım deyip geçiştirmesin. Çünkü koronavirüs hastalığı da aynı belirtileri veriyor. Aşılı olduğunuz için hafif belirti veriyor. Şu aralar grip de var nezle de var ve koronavirüs de var. En ufak belirtisi olan mutlaka evde kalsın, okuluna işine gitmesin. Hastaneye gidip testini yaptırsın ki kimin hasta olduğunu anlayalım ve ayıralım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı