Kültür - Sanat Dr. Daniş Navaro'nun yeni kitabı çıktı
Paylaş
Dr. Daniş Navaro'nun yeni kitabı çıktı

Monier Yapı Çözümleri San. Tic. A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Daniş NAVARO’nun 2014 yılında yayınlanan “Kariyer ve Varoluş” adlı ilk kitabından sonra “İnsan Dünyasında Yabancılaştırıcı Akıl ve Etik Akıl” başlıklı ikinci kitabı geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Monier Yapı Çözümleri San. Tic. A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Daniş NAVARO, 2014 yılında yayınlanan ve alanında oldukça ilgi gören, iş-kariyer ve insanın varoluşu ile ilgili ilk kitabı “Kariyer ve Varoluş” tan sonra insan aklının yabancılaşmasını incelediği ikinci kitabı “İnsan Dünyasında Yabancılaştırıcı Akıl ve Etik Akıl” ı kitapseverlerin beğenisine sundu.





Kitap, “Bankadaki müşteri temsilcimiz bizi arayıp en sevecen ve sözde gülümseyen sesiyle “Nasılsınız?” diye sorduğunda gerçekten de bizim “nasıl olduğumuzla mı, yoksa kendisine performans hedefi olarak verilen şeyi satmakla mı” ilgileniyor? Bir inşaat şirketi niye insanlara “anneler ya da babalar gününü kutlayan mesaj” gönderir ki? Günümüz insanı, her şeyle, ama her şeyle, neden “ekonomi” yoluyla ilişki kurmaya çalışıyor? “Salt çıkar, hep çıkar, ne olursa olsun çıkar” üzerine konumlanan araçsal aklın hegemonyasının oluşturduğu dünyada insanın ve insan ilişkilerinin durumuna neler oluyor? Yabancılaştıran akıl türleri neler ve nasıl işliyorlar?” gibi sorulara cevap arıyor ve yabancılaşma sorununu insanın temel sorunu olarak niteliyor.

Haberin Devamı