Merkez Dr. Nedret Yılmaz'ın adı, korulukta yaşayacak

Dr. Nedret Yılmaz'ın adı, korulukta yaşayacak

Paylaş
Dr. Nedret Yılmaz'ın adı, korulukta yaşayacak

Dr. Nedret Yılmaz'ın adı, korulukta yaşayacak

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve trafik kazasında yaşamını yitiren Dr. Nedret Yılmaz’ın adının verildiği 62'inci koruluğun açılışı yapıldı.
Trafik kazasında yaşamını yitiren Dr. Nedret Yılmaz’ın adının verildiği Akdeniz Mahallesi Gönüllü Evi yanındaki koruluk açılışına, Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekibi tarafından hazırlanan koruluğun açılışına katılanlar, Jakaranda fidanlarını toprakla buluşturdu ve can suyu verdi. Başkan Tarhan’ın, katılan çocuklara kitap dağıttığı açılışta duygusal anlar da yaşandı. Açılışta konuşan Dr. Yılmaz’ın oğlu Serkan Yılmaz, "Keşke bugün sadece bu koruluğu açmak için buluşsaydık ve aramızda annem de olsaydı. Dünya iyisi bir insandı. Anısını bu korulukta yaşatma şansı bulduğumuz için Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” dedi.
62'inci koruluğun Mersin’in en hızlı gelişen bölgesine açıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Tarhan ise, “7 yılda 62 koruluk yaptık. Mezitli’nin her yerini Jakaranda korulukları ile donattık. Çevreye faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz bir bitki türü. Güzel görünü ve kadının rengi olan mor rengi ile eşsiz güzellikler katıyor. Bu koruluğumuzu Dr. Nedret Yılmaz gibi değerli bir ismin adına açmakta ayrıca gurur verici. Mahalle halkı bu koruluktaki ağaçlara sahip çıkarak, çevrenin değerinin artmasına da katkı sunacaklar” şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı