Kilis DSİ Genel Müdürü Aydın, Kilis'te ki yatırımları anlattı

DSİ Genel Müdürü Aydın, Kilis'te ki yatırımları anlattı

Paylaş
DSİ Genel Müdürü Aydın, Kilis'te ki yatırımları anlattı

DSİ Genel Müdürü Aydın, Kilis'te ki yatırımları anlattı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yaptığı yazılı açıklama ile Kilise'e yapılan yatırımları anlattı.

Mevlüt Aydın, 81 İl İçme Suyu Eylem Planı hazırlandığına ve bu plan çerçevesinde şehirlerin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesinin çözüme kavuştuğuna dikkat çekti. Son 16 yılda tamamlanan içme suyu tesisleri ile Seve Barajı’ndan Kilis iline yıllık toplam 9,35 milyon metreküp içme suyu temin edildiğini belirten Aydın açıklamasında şu ifadene yer verdi:

"Bu suyun 3,19 milyon metreküpünü tamamladığımız Narlıca, Yeniyapan ve Konak YAS kuyularından sağladık. 2018 yılında Kilis ili şehir içi su hazneleri arası bağlantı hattını tamamladık. Ayrıca Resül Osman Dağı Mesire Alanı içme suyu ve rekreasyonunu ile Kilis ilimize kazandırdık. Kilis şehrimizin içme suyu sıkıntısı çekmesini asla kabul edemeyiz. Kilis’in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak için Yukarı Afrin Barajı’nda 11 Ocak 2019 tarihinde su tutulmaya başlanmıştır. 150 milyon lira maliyetli İçme suyu İsale Hattını inşaat çalışmaları devam etmekte olup, 2019 yılında tamamlanmasıyla Kilis ilimize ilave yıllık 18,90 milyon metreküp içme suyu temin edilecektir. Seve ve Yukarı Afrin Barajlarını tamamladık. Bu iki tesisle yıllık 24,7 milyon metreküp içme suyu temin edilecektir. Ayrıca 7 bin 130 dekar zirai alanı sulayacak Sapkanlı, Demirciler ve Musabeyli Üçpınar göletlerini de tamamladık. Tamamlanan 4 adet sulama tesisiyle toplam 83 bin 150 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 60 milyon lira zirai gelir artışı sağlanmıştır. Kilis’te kalkınmayı hızlandıracak, sulamayı ve ziraatı geliştirecek 2 baraj daha inşa ediyoruz. Bölge için büyük önem arz eden 69,5 metre yüksekliğindeki, 56,84 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak Musabeyli Barajı inşaatı devam eden barajlardan bir tanesidir. Projenin hayata geçmesiyle birlikte 33 bin 950 dekar araziyi sulayacağız ve bölgeye bereket gelecek."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı