Siyaset DTP'den Diyarbakır'da 'sine-i millet'
Paylaş
DTP'den Diyarbakır'da 'sine-i millet'

Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm DTP'li vekiller bugün Diyarbakır'a gidiyor

DTP, Meclis'te yeni grup kuracaklarına dair haberleri yazılı açıklama yaparak yalanladı. Yapılan açıklamada, 'Meclis'te grup kuracağımıza dair haberler partimizin gündeminde değildir' denildi.

Haberin Devamı

Kapatılan DTP'den yapılan açıklamada, “Gruplarının fiilen Meclis'ten çekildiği ve Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk başta olmak üzere yarın (bugün) tüm milletvekillerinin Diyarbakır'a giderek alınan sine-i millet kararını fiili olarak yerine getirecekleri” bildirildi.

Açıklamada, 7 Aralık'ta partinin kapatılma davasının esastan görüşüleceği açıklandıktan sonra Meclis grubunun bir araya geldiği ve MYK üyelerinin de toplantı yaptığı anımsatıldı.

'YENİ GRUP HABERLERİ SPEKÜLATİF'

Bu toplantılar sonucunda “eşbaşkan Ahmet Türk'ün partilerinin kapatılması ve tek bir arkadaşlarının bile vekilliğinin düşürülmesi durumunda Meclis grubunun tümünün istifa edeceğini ve sine-i millete dönüleceğini kamuoyuna açıkladığı” belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Aynı toplantıda milletvekillerimiz istifa dilekçelerini eşbaşkanlarımıza sunarak sine-i millet kararlılığını göstermişlerdir. Alınan bu kararla ilgili herhangi bir değişiklik ve yeni değerlendirme de söz konusu değildir.

Kimi dostlarımızın dayanışma örneği göstererek yaptıkları öneri ve değerlendirmeler sonrasında mecliste grup kuracağımıza dair spekülatif haberler yapılmaktadır. Bu ve benzeri tartışmalar partimizin gündeminde değildir, tamamen dışımızda gerçekleşmektedir. Grubumuz fiilen Meclisten çekilmiştir ve pazartesi günü (bugün) Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm milletvekillerimiz Diyarbakır'a giderek alınan sine-imillet kararını fiili olarak yerine getireceklerdir.

Aynı gün partimizin karar merci olan Parti Meclisi, Demokratik Toplum Kongresi Danışma Kurulu Meclisi ve milletvekillerimizin de katılımıyla yapılacak toplantıda Meclis grubumuzun aldığı istifa kararının nasıl ve ne zaman uygulanacağına dair bir sonuca ulaşılacaktır.

Süreç, eşbaşkanımız Sayın Ahmet Türk'ün 12 Aralık'taki açıklamasında belirttiği gibi, fiili olarak başlamıştır ve kararlılıkla sürdürülecektir.”

AA