Gündem Duble yol uğruna ağaç katliamı

Duble yol uğruna ağaç katliamı

Paylaş
Duble yol uğruna ağaç katliamı

Muğla'nın Marmaris İlçesi ile Gökçe Köyü arasında sürdürülen duble yol çalışmalarında son bölüme gelinirken, ağaç kesimleri tepkiye neden oldu

Dalaman Havalimanı’ndan Marmaris ve çevresine daha çabuk ve güvenli ulaşılabilmesi amacıyla başlatılan duble yol çalışmalarının son etabına gelindi. Karayolları İzmir 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, özellikle Karedere mevkiinde genişletme çalışmaları çok zorlu geçecek.

Bölgenin fazla eğimli olması nedeniyle bazı yerlerde istinat duvarları yapılacak. Dört şeride çıkarılacak yolun ortasına refüj konulacak. Ağaç kesimine ise Taşhan mevkiinden başlandı. İlk gün çok sayıda çam ağacı kesildi.

Kesim ve yol yapımı nedeniyle üç şeritli yol ikiye indirilerek kontrollü geçiş sağlanırken, kesimi gören çevreciler büyük tepki gösterdi.

TURİZMCİLER BİLE TEPKİLİ

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grup Başkanı Filiz Ersan, bulundukları her platformda “yeşili yok etmek için madenler bitti, şimdi sıra yollara geldi” dediklerini belirtti.

İlgili bakanlıklar ile yetkili herkesi göreve davet ettiklerini, ama kendilerini dinleyen olmadığını kaydeden Ersan, “Ağaç katliamı ne yazık ki başlamış durumda.

Bunun durdurulması için gerekli yerlere telgraflar çekildi. Sayın valimiz ile görüşerek katliamın hemen durdurulmasını isteyeceğim. Hangi akla ve mantığa hizmet edildiğini anlamış değilim.

7.8 kilometrelik yol duble olsa ne olur olmayıp üç şeritte kalsa ne olur? Bu kadar ağacın kesilmesine yazık, günah. Kimse çevreye karşı artık duyarlı değil.” dedi.

8 BİN AĞAÇ KESİLECEK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da bu sezon Marmaris'e gelen turistlere “Yol böyle mi kalmalı, dört şeride mi çıkarılmalı? Eğer genişletme çalışmaları olursa 8 bine yakın ağaç kesilecek” dediğini ifade etti.

Özbozdağ, “Bana şaşkınlıkla baktılar. 'Siz deli misiniz? Bu kadar ağaca yazık değil mi? Bırakın böyle nostaljik kalsın' dediler. Bu arada unutmamak gerekir ki bu yol sadece yaz aylarında yoğun.

Çünkü buradan sadece ve sadece Datça'ya gidiliyor. Kesinlikle dört şeride gerek yok. Hem masrafa ve hem de kesilen ağaçlara yazık” diye konuştu.

Mustafa SARIİPEK/Muğla (DHA)