Dudove tatlısı tarifi: Dudove tatlısı nasıl yapılır?

Boşnak şekerparesi diye geçen dudove tatlısı tarifi evde yapılan şerbetli tatlı tariflerindendir. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için dudove tatlısı tarifi arıyor ya da dudove tatlısı tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Dudove tatlısı tarifi: Dudove tatlısı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

27 Mayıs 2020, Çarşamba 19:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Şekerpare sevenlerin hayran kalacağı dudove tatlısı tarifi, lezzetiyle kendine hayran bırakan bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için dudove tatlısı tarifi arıyor ya da dudove tatlısı tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Dudove tatlısı tarifi: Dudove tatlısı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Dudove tatlısı tarifi

Dudove tatlısı malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un 

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu


Dudove tatlısı yapılışı

Dudove tatlısı yapılışı

Dudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın. Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın. Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin. Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin. İyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin. 1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Cevizpare tatlısı tarifi: Cevizpare tatlısı nasıl yapılır?