Yemek Düğün çorbası tarifi: Düğün çorbası nasıl yapılır?

Düğün çorbası tarifi: Düğün çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Düğün çorbası tarifi: Düğün çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak düğün çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde düğün çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer düğün çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada düğün çorbası tarifi arıyorsanız "düğün çorbası tarifi, düğün çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız düğün çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan düğün çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer düğün çorbası tarifi arıyorsanız ve düğün çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "düğün çorbası tarifi, düğün çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası malzemeleri

- 2 litre et suyu

- 250 gram koyun eti

- 125 gram un (1 bardak silme)

- 1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)

- 1/2 yemek kaşığı tuz

- 2 çay kaşığı kırmızı biber

Düğün çorbası terbiyesi için:

- 2 yumurta sarısı

- 1 adet limon

Düğün çorbası yapılışı

Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin. Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin. Hazırladığınız bulamaçı azar azar iyice karıştırarak ekleyin. Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin. Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin.